Har du gett dig tillåtelse?

Hej vänner!

Du väntar och väntar på att få motivation eller rätt inspiration för att komma igång med det där projektet du grunnat på länge. Kanske får du dåligt samvete för att du inte är med dina barn varje ledig stund eller för att du vill säga nej till After Work även denna veckan.

Behöver du tillåtelse?

Jag satt och funderade på det här med tillåtelse att göra saker här om dagen. När vi är barn och ungdomar så behöver vi be om lov för att göra något. Om du skulle till en kompis så frågade du mamma eller pappa först. Hur gör du nu? Behöver en vuxen person ge sig själv tillåtelse att göra saker eller släppa taget om något? Jag har märkt att det faktiskt kan vara så. Det är så djupt rotat i oss att vara andra till lags så att göra något som inte är helt accepterat av den närmaste kretsen blir svårt för samvetet och lojaliteten till gruppen.

Du får göra förändringar

Om du verkligen vill ändra på något i ditt liv så är det helt upp till dig att göra det. Du får göra det. Du är vuxen. Det är ditt beslut. Om det känns jobbigt så behöver du fundera på vad det är som gör att det känns jobbigt. Går du utanför normerna eller är det din känsla av att du sviker som tar plats? Vilket det än är så har du fortfarande rätt att göra det du önskar göra.

Ge dig själv tillåtelse

Jag brukar ge mina klienter tillåtelse att gå utanför boxen. Jag säger helt enkelt till dem: Du har min tillåtelse att…. Det ger en befriande känsla. Du kan göra samma sak med dig själv. Du kan ge dig själv tillåtelse att säga nej till After Work ännu en gång eller strunta i att gå upp tidigt på en lördag. Säg det högt till dig själv och tro på det du säger.

Jag lovar inte att du inte kommer känna dåligt samvete eller tveksamhet men du kommer märka att det gör skillnad i hur du tar tag i det du önskar göra.

En tanke om “Har du gett dig tillåtelse?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *