Har du dagar då du vaknar och det känns lite extra speciellt på något sätt? Det är inte din födelsedag och det ska inte hända något annat som är utöver det vanliga. Det är en helt vanlig dag men du vaknar med pirr i hela kroppen och en sprudlande energi. Känner du så ibland?

Det gör jag. Jag kan ofta vakna på det sättet. Jag har ingen aning varför det bara känns som just idag ska bli en helt fantastisk dag. Rent magisk till och med och jag har ingen som helst aning varför. Det bara känns. Jag känner mig extra positiv, extra glad, extra sprudlande, extra pirrig och extra förväntansfull. Helt utan någon som helst anledning. Visst är det härligt?

Idag har jag en sådan dag och jag kan inte låta bli att undra vad det är som gör att jag kan känna så? Och ganska ofta dessutom. Jag tror det har att göra med att jag väljer att vara glad, framåt och peppig alla dagar. Även dagar då jag har tuffa saker att ta tag i eller har en dålig dag (ja för de har jag också). Jag kanske inte sprudlar av energi varje dag men jag är positiv. Jag tar tag i mina uppgifter och jag gör dem med glädje. Ja även de supertrista och totalt nödvändiga. Saken är den att den känslan eller attityden tar mig framåt. Den gör att jag pekar åt rätt håll.

Och vet du, vi kan alla känna så. Jag kan förstå att det inte en självklarhet att vara glad hela tiden och inte heller att vara positiv men det går att träna på. Det går att le även när inte känslan av glädje finns. Det går att säga trevliga saker till andra även om en själv känner sig tråkig just då. Det är fullt möjligt. Det är bara att göra det. Det är ju inte att du ska utföra en hjärtoperation på någon för ja det kan inte alla men le och säga snälla saker det kan faktiskt precis vem som helst. Det finns något magiskt i detta. Det smittar. Om du ler och säger trevliga saker så kommer du också känna dig gladare. Det du försöker ge till andra kommer tillbaka till dig själv. Visst är det värt ett försök då? Det tycker jag.

Har du en sprudlande känsla idag?sprudlande5am

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *