guldkant-med-lite-extra-glitter

Det är grått, det regnar och det känns som det ligger en dimma över allt jag ser. En lite tröttande tillvaro måste jag säga så det behöver ändras. Därför har jag bestämt att denna veckan ska jag sätta guldkant på tillvaron genom att sätta lite extra glitter på det jag gör.

MED FOKUS PÅ EXTRA GLITTER OCH GULDKANT

Det är inte alltid glatt och roligt allting trots att det man gör är det bästa som finns. I alla fall är det så för mig. Jag är trött ibland och min fart blir lidande och med det också resultatet. Det är trist och jag tycker inte om det men det är viktigt att komma ihåg att ingen kan vara på 100 % hela tiden. Vi är människor. Inte robotar. Och det mina vänner är fantastiskt. Det betyder att vi kan tänka själva och välja våra egna vägar och dessutom skapa våra egna förändringar. Det gillar jag.

Eftersom jag känner mig så här halvhängig just nu så tänker jag att jag istället för att bli lika grå som vädret så ser jag till att sprinkla på lite glitter. Och hur gör jag då? Ja, det är jag inte helt säker på själv men jag tror det kommer att ge sig under veckans gång. Det blir en liten utmaning helt enkelt. Men lite så här tänker jag just nu i alla fall:

√ Glad musik i bakgrunden när jag sitter hemma och jobbar.
√ Många mysstunder med varm choklad med familjen. Vi hade en igår kväll med trevlig pratstund. Det är glitter helt klart.
√ Jag kommer sitta på tåg många timmar denna veckan och då passar det bra med en god bok. Det tycker jag ger guldkant.

guldkant-med-lite-extra-glitter

DET ÄR SMÅSAKERNA SOM GÖR SKILLNADEN

Med andra ord, småsaker. Det lilla extra. Det där som man inte ger sig själv tid att njuta av när det är som mest att göra. Det är viktigt att inte enbart titta på det stora målet och den ibland långa vägen dit utan att just fokusera på det lilla, på småsakerna, som kommer under tiden. Om blicken är fäst på framtiden så ser vi inte det som händer just nu och det är här det sker. Allting. Vi ser förändringen när vi når målet men då är den i backspegeln så missa den inte. Stanna upp och titta. Ge dig själv möjligheten att se glittret som är sprinklat lite försiktigt och som är lätt att missa om man inte inte tittar noga.

MIN UPPMANING TILL DIG

Denna veckan vill jag uppmana dig att spana efter guldkanter och glitter. Och jag vill också att du ser till att boka in minst en guldstund under veckan i form av en fika med en vän eller en stund med dig själv.

INSTAGRAM

Som vanligt har jag ställt frågan om veckans fokus på Instagram på morgonen. Gå gärna in och kika vad andra har svarat. Berätta gärna själv vad du ska fokusera på under veckan. Antingen här eller på Instagram.

8 tankar om “Guldkant med lite extra glitter på är veckans fokus

 1. malin hammar-blomwall - Your Lifestyle Coach says:

  Härligt! Vi behöver alla mer glitter i tillvaron. Jag bokade in ett spontant lunchmöte idag för att få lite extra energi idag.
  Jag har också ett presentkort på spa som jag ska boka in för att få lite extra lyx i tillvaron.
  Hoppas du får en fin vecka!
  Malin Hammar-Blomwall – Your Lifestyle Coach

 2. Kersti Zebeda says:

  Så härligt! Viktigt att sätta guldkant på tillvaron. Det gör allt så mycket lättare och roligare. Det gör hela livet roligare. De små extra dagliga sakerna som gör allt lättare.

 3. Eva Rosengren says:

  Underbart, Dorotea, det här behövde jag idag! Så trött i hela kroppen efter en lååång veckas jobb (inkl helg) och för lite sömn. Ska strö glitter över allt jag kan den här veckan, så jag inte glömmer att jag har mitt drömjobb.

  • Dorotea says:

   Strö det precis överallt. Ingen hejd på glittret tycker jag. Vila upp dig så kommer du återigen känna att jobbet du har är det bästa i världen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *