Det andra har och du inte har är det verkligen mer värt? Det är en fråga värd att ställa sig. I dag scrollar vi i sociala medier och ser andra människors perfekta liv. De har det där du inte har och som du vill ha. Eller? Nä, kanske inte. För gräset är inte grönare på andra sidan.

Fear Of Missing Out

Detta bottnar i det kända uttrycket FOMO –  Fear Of Missing Out. Vi människor har en underliggande rädsla för att missa något. Att inte vara en del av den stora gemenskapen så det är inte alls konstigt att vilja följa strömmen. Det är inte alls fel att tycka det andra tycker är fint är fint men det är inte eftersträvansvärt att utgå ifrån att det är det livet som är det bästa livet. Det bästa livet är det som passar dig.

Att önska sig mer är helt okej. Framför allt om det är sådant som kommer ge dig mer glädje i livet.  Den stora frågan är om det verkligen är så att det din konkurrent, din kollega eller grannen har verkligen på riktigt är det du vill ha? Är det kanske egentligen bara så att det glittrar väldigt mycket men har litet värde? Det finns mycket sådant. 

Gräset är inte grönare…

När vi känner oss missnöjda med något i livet eller känner att något saknas då är det naturligt att se till det där som ser ut att flyta på bra i andras liv. Deras trädgård är prunkande, bilen är alltid rentvättad och självklart har grannen precis det jobbet du drömmer om. Du kan också ha det där om det verkligen är så att du vill ha det men du behöver göra jobbet för att nå dit. Du behöver ta reda på vad du behöver göra för att uppnå dessa mål och det är upp till dig att välja vad av allt som är viktigast för dig.

Ordspråket säger:

Gräset är grönare på andra sidan.

Så är det inte. Grannen har helt enkelt sett till att hitta rätt väg mot sitt bästa liv. Det gäller helt enkelt för dig att se till att vattna din gräsmatta så att den också blir så där vackert grön. Och för dig kan det vara att ge dig själv mer tid att lägga upp planen för hur du ska bära dig åt för att byta jobb eller så är det att byta ut en del av din mobiltid till att träna. Du får ta dig en funderare kring hur du får det gröna glittrande gräset. För det kan du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *