Om du vill ta dig framåt behöver du göra saker som du annars kanske inte vågar eller som känns obekväma. Det är svårt att avancera om samma sak görs hela tiden. Nya, läskiga, obekväma och utmanande saker kan inte undvikas om du vill att utveckling ska ske.

Detta gjordes tydligt för mig igår. Jag var på Stora Entreprenörs- och Ledarskapsdagen och lyssnade på fyra fantastiska föreläsningar. Alla av kvinnor. Det som lös igenom i varje föreläsning var just det här med att våga. Våga göra sin grej fullt ut. Att inte bry sig så mycket om hur andra gör utan se till att göra på sitt sätt. Jag nickade instämmande i allt de sa och kände mig ännu mer peppad att fortsätta på det spår jag har stakat ut.

När jag gick mot min bil sent på kvällen för att ta mig hem hade jag en bok kvar i min väska. Jag var nöjd med kvällen. Full med inspiration för att arbeta vidare och redo att ta tag i mina egna utmaningar som företagare. När jag gick där på Avenyn i Göteborg ser jag Charlie Söderberg. Han från Lyxfällan och Balansekonomi ni vet. Peppad från föreläsningarnas budskap travade jag fram mot honom med min bok. Jag sa hej, presenterade mig, berättade lite kort och snabbt vad jag gör och frågade om jag fick lov att ge honom min bok. Han tackade glatt ja och lovade att läsa boken. Jag gick lycklig därifrån. Om han kommer läsa boken det vet jag inte men det är inte riktigt det detta handlar om. Det handlar om att gå utanför sin bekvämlighetszon. För vad jag gjorde där var att gå in i någon annans något privata område. Han var ensam, han var på väg någonstans. Antagligen hade han varit och föreläst och lämnat sin arbetsdag bakom sig och så dyker jag upp och ”stör” honom. Det för mig är oerhört obekvämt. Jag är inte den som tycker om att störa andra och brukar i regel helt avstå detta. Det är en sak på ett mingel där syftet är att nätverka men en helt annan sak på Avenyn i Göteborg.

Att våga är en stor framgångsnyckel.

Åsa och Jonna

Åsa Sandberg, A Win Win World och Jonna Mandell, Makajo.

4 tankar om “Göra saker som du annars kanske inte vågar

 1. Camilla says:

  Jag hoppas och tror säkert att han läser den. Jag var på hans föreläsning igår kväll och det du gör och gjorde handlar precis om det som han själv förespråkar Det är ju detta med att göra det som ingen annan vågar.

  • Dorotea says:

   Tack Camilla! Jag har aldrig lyckats komma iväg på någon av hans föreläsningar men jag får nog ta och se till att göra det snart. Att göra det ingen annan vågar är superläskigt men oj vad det ger energi. Tack för din kommentar och ditt pepp.

 2. Annika says:

  Så himla härligt att du vågade och var bra att du skriver om det för då får jag också mig en puff framåt att våga ännu lite mer. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *