Gör slut med ursäkternaJag tror starkt på att det främsta framgångsreceptet är att göra slut med ursäkterna som bromsar din utveckling. Om du ska bygga ett framgångsrikt företag eller ändra en vana då fungerar inte ursäkter. Aldrig! Du kommer inte framåt om du lutar dig mot påhittade anledningar till att du inte kan göra det ena eller det andra. Gör slut med ursäkterna!

Gör slut med ursäkternaUrsäkter varje dag

Ja, här blir jag faktiskt lite bitsk. Jag läser ursäkterna varje dag i sociala medier och hör dem under mina coachingsessioner. De bubblar ut bara.

Jag kan inte det här så bra så det är ingen idé.
Jag har för mycket att göra så hur ska jag någonsin kunna…
Jag är inte som dig eller som den så det fungerar inte för mig.
Jag har inte tid så jag kommer aldrig att lyckas.
Jag har inte råd.
Det är lätt för dig att säga. Du är ju framgångsrik.

Alla är barn i början. På riktigt. Ingen är bra på allt och skulle de som du idag ser som framgångsrika lyssnat på sin egen inre röst så hade de aldrig stått där de står idag. Så är det bara. De lät inte hinder bromsa dem.

Gör slut med ursäkternaDu kan slå hål på ursäkterna

Det är viktigt att förstå att nästan alla ursäkter som du kommer med kan jag slå hål på. Vet du varför? De är påhittade. I know. Nu är jag inte snäll men det är sant. Det finns alltid en lösning. Minst en. Det finns vägar att gå runt. Det finns andra människor som kan det du inte kan som du kan ta hjälp av. Det finns ett sätt till allt. Det är upp till dig att hitta hur. Om du vill lyckas vill säga.

Ursäkterna hindrar dig från att nå dina drömmar så du behöver vända på detta och det finns ett enkelt sätt för det. Du måste ta ansvar för dina drömmar.

Gör slut med ursäkternaEnkelt och komplicerat

Jepp, det är så enkelt. Fast samtidigt komplicerat för det kräver arbete ifrån dig. När du tar ansvar för dina drömmar så är det du som styr. Ingen kommer ta dig dit du önskar så det är lika bra att du tar tag i saken.

Endast du själv kan ta ansvar för din egen dröm. Du behöver förbinda dig till dig själv så att säga. Till din dröm. När du gör det, det är då magi uppstår. Det är då det händer grejer. Det är då du kan känna framgången komma mot dig.

Gör slut med ursäkternaGör slut med ursäkterna

Låt mig hjälpa dig med hur du ska ta ansvar för dina drömmar. Jag har tre viktiga moment som jag anser att du ska göra. De kommer hjälpa dig att få gjort det du har bestämt dig för att göra och göra slut med ursäkterna direkt.

1. Gör slut med ursäkterna

Som jag sagt så håller ursäkterna dig ifrån framgång. De håller dig ifrån det du vill skapa. De är som en ovän eller en person som verkligen inte vill att du ska lyckas. Lyssna inte.

Du behöver ge dig själv tillstånd att lyckas och förbinda dig till din dröm, din vision. Låtsas att du kan saker som du själv tvivlar på att du klarar av. Testa och se vad som händer för vet du, förmodligen visar det sig att du kan det där hur bra som helst. Det handlar snarare om att du inte känner dig helt bekväm eller att det är något nytt. Läskigt är inte farligt.

Hur ska du gå tillväga med alla dessa ursäkter då? Skriv en lista såklart. Det ultimate method för att förtydliga. Skriv en lista över alla ursäkter du brukar slänga dig med. Gör dem tydliga för dig så de inte kan lura dig igen. När du har en lista så se om du kan se lösningar till varje ursäkt. Skriv en förklaring till dig själv om varför denna ursäkt inte är sann – varför den är felaktig. Och jag vet, det kan vara svårt eftersom du har sagt detta till dig själv länge. När du har gjort de här två sakerna så vill jag att du även skriver lösningar till dina ursäkter. Alltså hur du tar dig runt det hinder du ställt upp för dig själv.

1. Skriv en lista över dina ursäkter.
2. Förklaring – varför den inte är sann.
3. Lösningar.

Ser du vad du har skapat nu? En actionplan. Och du vet vad jag tycker om action -det enda sättet du får något gjort är genom att göra.

2. Vad är det du vill?

För att du ska kunna ta dig hela vägen behöver du vara väldigt tydlig med vad du vill. Du behöver veta vad det är du tar ansvar för. Vad är drömmen? Så ja, vi är tillbaka på ordet VARFÖR.

Nu när du har tagit dig förbi ursäkterna kan du verkligen arbeta med ditt varför och ta de steg du behöver ta för att nå det mål du har satt upp. Du kan nu göra det du anser att du behöver göra varje dag. Visst kommer du fortfarande att möta rädslor som du har men med siktet så tydligt inställt och med en actionplan i fickan så blir rädsla lättare att överkomma.

3. Allt är möjligt

Det är faktiskt sant. Allt är möjligt. Vissa saker är bara lite svårare och det kräver mer av dig att fixa. Använd din tro på din idé som motor och gå tillbaka till listan som du skrivit. På den har du skrivit lösningar som du kan använda dig av för att ta dig förbi det som känns på tok för svårt. Våga göra mer än vad du tror att du klarar av. För varje du gör något du tycker är läskigt så ökar du din erfarenhet.

Mindset är verkligen allt. Det du ställer in dig på blir möjligt (eller omöjligt). Om du tweakar din attityd, inställning, en aning så kommer du plötsligt att se på ditt problem på ett annat sätt. Om du väljer att vara positiv istället för att ha inställningen att detta kommer inte gå så vet jag att du tar dig över tröskeln.

Tänk att du klarar det och inte OM du klarar det. Jag ska ta över världen. Inte – om jag tar över världen då ska jag. Det är stor skillnad. Det du säger, visualiserar, skriver ner – DET HÄNDER! Ibland tar du en annan väg än du tänkte från början men YOU WILL MAKE IT!

Så snälla, gör slut med ursäkterna. Förbind dig till ditt varför, till din dröm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *