Nu börjar den bästa tiden enligt mig. Solen skiner, det är ljust på morgonen, fåglarna kvittrar och sakta men säkert kryper värmen på. Det är en del kvar när det kommer till värmen men ljuset ger en känsla av att den är på väg. Jag vill börja varje dag nu med att säga godmorgon solen!

DEN BÄSTA TIDEN ÄR NU

Vill man komma igång med bra tidiga morgnar så är det nu som är bästa tiden för att få in en bra vana. När det är mörkt och kallt på morgonen är det inte så attraktivt att gå upp tidigt kanske men om du börjar nu och får in vanan så kommer du inte kunna vara utan din nya morgonritual när mörkret kryper på igen i höst. Fokustimmen är verkligen ett av de bästa verktyg man kan ta till om man önskar bättre ordning på sin vardag.

DETTA BEHÖVER DU FÖR ATT KOMMA IGÅNG MED DIN TIDIGA MORGON

Snart kommer du kunna sitta ute på din altan eller balkong med en kopp te och planera din dag, lyssna på fåglarnas kvitter och betrakta när resten av världen vaknar till liv. Det är en känsla som slår det mesta enligt mig. För att komma igång behöver du inte mycket. Detta räcker långt och gott:

1. Bestämma dig att detta verkligen är vad du vill göra. Att fatta ett beslut är avgörande för ditt resultat. Effekten av detta beslut blir ett lugnare sinne, bättre fokus, effektivitet och ökad produktivitet.

2. Ställa klockan på den tid du önskar gå upp. Vilken tid det är det avgör du själv. Det viktiga är att du har tid till att på ett lugnt vis komma igång med dagen utan att blanda in vanliga morgonbestyr som att duscha, klä på dig eller laga frukost. Detta är din egna stund.

3. Skapa en planeringmetod som passar dig. Detta gör du under tiden som du vänjer dig vid att gå upp tidigare och njuter av den sköna morgonen. Det är inget du har klart i förväg eller samma morgon som du börjar.

LÄS MER OM FOKUSTIMMEN 

Inlägg du kan läsa för att få mer insyn i hur du kan få din fokustimme att fungera:

En crash-course i 5 AM
Planeringen sätter tonen för din dag
Att frigöra tid

GODMORGON TILLSAMMANS MED ANDRA

I Gruppen för 5 AM:are säger vi godmorgon till varandra och hjälper varandra med allt möjligt som hör vardagen till. Kom med du också.

godmorgon solen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *