Denna veckan kör vi en temavecka på bloggen och vi utgår från en person. Personen i fokus är Konfucius som var en kinesisk filosof vars tankar och ord lever kvar än idag.

Konfucius verkade i Kina och föddes 551 f.Kr. Vid den här tiden rådde många krig i Kina och filosoferna som verkade då ville skapa ordning i samhället. Konfucius vandrade runt från stat till stat och livnärde sig som rådgivare. Han försökte få furstar och kungar att hörsamma hans idéer om ett stabilt samhälle. Målet för Konfucius var att skapa harmoni i samhället.

Idag har vi många av hans tankar i citat som används rätt ofta men kanske vet inte alla om att det är hans ord. Texterna denna veckan kommer ha ett av Konfucius kända citat som utgångspunkt.

Jag hoppas du ska gilla vår temavecka.

2

 

Foto lånat från nätet.

 

 

 

4 tankar om “Godmorgon måndag: temavecka på bloggen

 1. Helena Dahlberg-Sjöström says:

  Vilken fantastisk idé att ha temavecka och tydliggöra olika personers ord, teori och liv. Då jag arbetar med Traditionell Kinesisk Medicin så gillar jag det kinesiska temat. Är det ok att jag ”snor” idén med temavecka?

  • Dorotea says:

   Tänkte att detta skulle gillas av dig. Jag är också svag för de gamla kineserna så det ska bli roligt att använda deras citat och applicera det på idag.

   Det är helt okej att ”sno” idén med temavecka så länge vi inte kör samma tema förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *