Ja men då var det måndag igen och det är dags att starta veckan. Det känns bra tycker jag. Jag har två intensiva dagar framför mig vilket innebär lite mellantid och väl strukturerad kalender.

Hur gör du när du har en mycket intensiv dag? Det är många saker som ska göras och det ska synkas med tider och platser. Har du en speciell strategi för den typen av dagar? För även om vi är välplanerade och värnar om vår tid så kommer det dagar då det kan kännas att det är svårt att hålla koll. Trots att tiden är viktig för oss så kan vi faktiskt inte undvika intensiva dagar. Ibland blir det bara så.

Här är några förslag på hur du kan hålla ordning vid intensiva dagar:

Skriv tydligt ner när du ska göra vad. Intensiva dagar kräver ibland minutplanering.
Glöm inte transportsträckorna. De behöver räknas in och även kön till parkeringsautomat och dylikt (glöms lätt bort i tidsberäkningen).
Om några hållpunkter är extra viktiga kan ett sätt vara att sätta larm i mobilen för att påminnas om dessa saker med god marginal.
Ha allt material du behöver klart och redo för användning. Det underlättar så otroligt att ha det sorterat i mappar i datorn eller i fysiska mappar. Det minska stressnivån.
Glöm inte bort att ta andningspauser. En sådan kan vara under fikat. Om du kan så gå undan några minuter och andas för dig själv och försök rensa huvudet.

intensivadagar

2 tankar om “Godmorgon måndag: en sådan där intensiv dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *