Hur helgen varit? Du har väl vilat upp dig? Nu är det i alla fall måndag och ny vecka som säkert redan har sitt syfte klart. Vad tänker du göra?

Jag vill föreslå att göra saker enkelt. Det finns många lösningar till ett problem och visst vore det härligt att välja den lite enklare vägen att uppnå resultat. Det enkla betyder inte att det är dåligt vilket många tycks känna och tro. Det enkla ger utrymme för annat som du inte hinner med om du väljer en svårare väg. Genom att inte komplicera saker skapar du dig tid till andra saker. En extra kopp te med en vän eller en kvart extra på gymmet.

Jag jobbar mycket med enkelhet för tillfället. Mitt hem är ett enda kaos för att jag söker enkelheten genom att göra mig av med det vi i min familj inte använder eller behöver. Vi förflyttar lådor fyllda med saker och säckar fyllda med kläder till välgörenhet och jag känner hur jag känner mig mer och mer fri för varje dag som går. Mitt mål är att vara klar till den 20 april. Det är min födelsedag och ett tommare, friare och mer ordnat hem är vad jag önskar mig i födelsedagspresent i år. Hela familjen hjälper till vilket är en stor bonus i sammanhanget. Tillsammans söker vi enkelheten.

Vad vill du göra för att finna enkelheten i ditt liv? Låt det vara en tanke du bär med dig under den här veckan. Och berätta gärna vad du gör redan eller vad du kommer fram till.

Godmorgon måndag är en serie som återkommer varje vecka. Om du vill läsa mer så kika till höger under rubriken ”Godmorgon måndag”

IMG_3066

2 tankar om “Godmorgon måndag: det enkla före det komplicerade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *