Händer du att du har en dålig dag? Dagen kanske börjar bra men så händer det något som gör att du blir irriterad och på dåligt humör. Du har mycket kvar av dagen och vet att för att du ska göra ett bra arbete så behöver du vända ditt humör till det bättre. Hur gör du?

Förutsättningen för att du ska kunna vända ditt humör är att du faktiskt tror på att det går. För det gör det!

5 sätt att vända en dålig dag:

1. Erkänn att du har en dålig dag
Tillåt dig själv att känna som du gör. Det är okej att bli irriterad och arg då och då. Skriv gärna ner hur du känner och tänker. När du skriver tömmer du dig på de negativa känslorna och du ger utrymme för att släppa in andra känslor och tankar.

2. Fokusera om
Du sitter vid ditt skrivbord och känner dig sur och på något sätt fastnar känslan där på den platsen. Ställ dig upp, skaka på dig och sträck på dig. Låt spänningarna i kroppen släppa taget. När du har gjort det så fokuserar du om. Se över din att göra lista och se om den fortfarande stämmer annars korrigera den.

3. Mata inspirationen
I samband med att irritation har tagit över så tappar du ofta också inspirationen och motivationen till det du ska göra. Se till att mata på igen. Läs en bok eller lyssna till något inspirerande. Det kommer hjälpa dig att vända på den dåliga känslan.

4. Träna
Fysisk aktivitet är ett suveränt verktyg för att fokusera om. Svettas lite eller ta en promenad och låt dig påverkas av det fina du ser.

5. Höj volymen
Musik får dig att må bättre. Det finn studier som säger att musik kan ändra ditt humör och till och med dämpa depressioner. Så höj volymen i lurarna och låt dig svepas med en stund.

Glöm inte bort att det alltid går att vända en dålig känsla till något bättre. Du kan ta makten över det som sker och göra det som passar dig bättre för att fokusera om.

Vad gör du för att vända en dålig dag?

Ha nu en underbar måndag och vecka!

IMG_2940

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *