På min blogg är alla foton tagna av mig. Fotografering är ett stort intresse jag har och för mig känns det viktigt att de bilder jag visar upp är mina egna. Jag tänker att det på något sätt bygger på mitt varumärke.För mig behöver inte fotot vara perfekt utan det är oftast en känsla jag vill förmedla genom den bild jag väljer till inlägget. Inte alltid men ofta.

Det är inte alla som har fotografering som intresse och då blir det genast svårare att välja foton till sina blogginlägg. Jag är inte alls expert på detta med vart man hittar foton som är tillåtna att använda men det är Linda Hernestal da Silva som i sitt företag, bland mycket annat, hjälper människor att bli fantastiska bloggare. Hon skrev nyligen ett inlägg om just det här med att välja foton. Det kan du hitta här.

Om du också vill bli en mycket bättre bloggare och lära dig alla knep kring detta så tycker jag du ska gå hennes kurs, Företagarens Bloggsuccéguide.

tistel

 

 

6 tankar om “Genom min kameralins: om foton i allmänhet

 1. Britt says:

  Jag är inte bra på att komma ihåg att fota förrän efteråt. Måste träna upp den känslan att vilja fota oavsett om det blir jättebra eller ej.
  Du har ju toppenfina bilder i dina inlägg/blogg:

  • Dorotea says:

   Det är en vana Britt. Jag fick aldrig med mig min stora kamera förut men så bestämde en vän och jag en vecka att vi skulle ta med oss kameran varje dag och ha ”perfekta” foton på instagram. Efter det följer den med mig vart jag går för det gör sådan skillnad med bra foton. Försök att komma ifrån att fotona måste vara exakta och skarpa utan fokusera på motiv och känsla. Det är mitt råd.

   /Dorotea

 2. Kristina says:

  Älskar dina bilder, Dorotea. Jag borde använda min kamera oftare och använda de bilder jag faktiskt lyckas med. Men det är så svårt med bilder, som illustrerar människor. Hur ska jag få människorna och beteenden att bli illustrerade?

  Det kanske är en teckningskurs jag ska gå? Så jag får ner på papper det jag vill illustrera? Ord har alltid varit min grej, inspireras av bilder men det kommer ut i ordform från mig.
  Tack för inspirationen. Ska tänka vidare.
  /Kristina

  • Dorotea says:

   Åh tack Kristina. Kameran och jag har en speciell relation 😉

   Jag tycker inte du ska tänka så mycket på om bilderna är lyckade utan just vad bilden säger. Och din fråga är svår att svara på i någon enstaka mening men tänk stämning istället. Om du vill få en känsla av människor i farten kanske det inte gör något att människorna är suddiga eller om du vill illustrera människor med dåligt bemötande kan det vara någon som sitter med ryggen mot. Kanske?

   Och det är väl en bra idé att gå en teckningskurs. Jag önskar jag kunde teckna.

   /Dorotea

 3. Klara says:

  Måste säga att jag blir peppad av det här inlägget! Det kanske låter som negativ kritik men jag menar det som positiv inspiration. Det är inte så mycket du säger men det räcker för ett småtrevligt inlägg. Det peppar mig att tillåta mig att skriva fler enkla blogginlägg. Det är bra att kunna ta till sådana ibland.

  Sen undrar jag: Hur tänker du när du lyckas ha egna bilder till alla blogginlägg? Går du ut och fotar när du vet vad du ska skriva om? Har du någon slags bloggbildsbank? Imponerad!

 4. Dorotea says:

  Med enkelhet kan vi komma långt och så brukar jag inte skriva mkt på söndagar utan då ska helst fotot tala men det har jag inte fokuserat på helt idag.

  Min kamera följer med överallt. Jag fotar sådant som jag ser som andra kanske inte alltid lägger märke till. Jag sparar allt. Även de misslyckade fotona för jag kan inte veta vad som kommer till användning. Och ja, ibland fotar jag specifikt för inlägget jag skrivit.

  Tack att du gillar!

  /Dorotea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *