Dagens ämne i bloggutmaningen är #framtidstro.

Framtidstro är något som kanske kan vara svårt att greppa eftersom vi inte kan veta vad som händer där framme. Vi kan egentligen inte ens veta vad som händer om en timme. Vi är styrda av omständigheter från bland annat samhälle, familj och vår kropp. Detta till trots drömmer vi om vad som ska hända och kan se oss själva stå högst upp på prispallen.

DU ÄR CHEFEN I DITT LIV

dorotea pettersson

Det är du som skapar din framtid. Du är chef. Du skapar möjligheter utifrån dina egna förutsättningar men framför allt spränger du barriärer som du upplever du har och gör mer än vad du tror att du klarar av. Du banar din egen väg för du vet var du är på väg. Du har siktet inställt, kompassen i hand och skorna på.

Det du som skapar din framtid. Så är det bara.

FREESTYLA ÄR BRA MEN EN PLAN ÄR INTE HELLER DUMT

Dorotea Pettersson

För att nå dit du önskar kan det mycket väl räcka med en tanke, en vision eller en känsla. Men självklart är det så att om du har en plan på hur du ska gå tillväga så blir det lättare för dig. Även om du har en plan kan du freestyla när det behövs. Ibland får man chansa lite också för att få det man vill.

ATT KÄNNA RÄDSLA ÄR EN DEL AV PROCESSEN

Dorotea Pettersson

När du sätter upp mål eller ser din vision framför dig är det fullt möjligt att du känner att det är läskigt. Jag är helt övertygad om att utan lite rädsla så når du inte prispallen. I rädslan ligger utvecklingspotential och din möjlighet att ta i lite extra och göra det där du själv tror att du inte klarar av. Det är här du spränger de där barriärerna du har satt upp för dig själv. Rädslan kan mycket väl vara din vän.

HUR SER FRAMTIDEN UT?

Dorotea Pettersson

När du ser tillbaka på ditt liv där framme i framtiden någonstans vore det väl fantastiskt om du känner att ”se, detta har jag skapat” istället för ja så var det tvunget att bli. Jag hade inget annat väl. Som sagt, du är chefen i ditt liv.

Ta med dig din partner, din familj, dina vänner och dig själv på ett äventyr. Ett äventyr mot visionen, målet, drömmen och framtiden. Framtiden är din att fånga, den är din om du vill ha den.

2 tankar om “Framtiden är din att fånga, den är din om du vill ha den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *