fotbollsvmHar du märkt att det är fotbolls-VM? Jag kan säga att jag har förvånat flera av mina kollegor och vänner med min passion för mästerskapet.

fotbollsvmEtt minne från barndomen

Jag älskar att titta på fotboll. Det har jag gjort sedan jag var barn och jag satt med min pappa och tittade på Tipsextra varje söndag (eller var det lördag?). Det är något med ljudet från publiken som ger mig en känsla av nostalgi och trygghet. Intressant det där med hur man kopplar samman vissa ljud med en specifik känsla. Med fotboll är det verkligen så med mig.

Jag ser alla matcher

Hur som helst så pågår fotbolls-vm just nu. Nästan varje dag i en månad. Jag tror jag har missat en match eller kanske två. Jag vill se hur det går för alla och vilka Sverige behöver akta sig för. För jag har ju såklart kontroll över hur de svenska spelarna ska spela. I alla fall kan man tro det när man lyssnar på mig under matcherna. Jag har mycket åsikter om precis allt.

fotbollsvmFörvånade familjemedlemmar och kollegor

Min son är helt chockad över hur intresserad jag är av spelet och hur mycket jag kan. Man kan säga att det är en detalj om mig själv jag inte varit så bra på att visa upp tidigare. Han älskar fotoboll över allt annat så han är lycklig över att ha en mamma som gärna tittar på matcherna med honom.

Mina kollegor är också förvånade. Personer som jag arbetat med som inte har upplevt Dorro när det är fotbollsmästerskap får helt klart se en ny sida av mig. Jag pratar fotboll. Jag tittar på fotboll och jag skickar kommentarer till dem under spelets gång. Jag är nog både rätt irriterande och fascinerande.

fotbollsvmKärlek, inte hat

Jag förstår om inte alla tycker det är roligt och jag förstår att det känns evighetslångt med en månad om man inte är intresserad. Jag gillar sporten men jag tycker också om hur det enar oss. När det går bra för Sverige, vilket det gör nu, så vill alla umgås och titta. Människor som inte känner varandra jublar och hejar tillsammans. Svenskar möts ute på torg och driver fram laget tillsammans. Typ. Det är känsla och det är passion. Det är härligt tycker jag.

Däremot är jag mycket emot det som hände med Durmaz. Inte okej på något sätt. Fotboll är en lagsport. Han fattade inte det bästa beslutet just där och då men det ger ingen rätt att skriva hatkommentarer eller rastisiska utrop. Jag blev också arg i stunden men det är sport och inget annat.

Så tittar du på fotbollen? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *