företagande och entreprenörskapFörra veckan berättade jag att veckans tema blir entreprenörskap men i samma stund som jag skickade iväg det inlägget ångrade jag mig. Varför? Jo, för det är ett fasligt stort ämne och jag fick lite panik över vad jag egentligen ska skriva om. Men har jag sagt det så har jag så denna veckan blir det prat om företagande och entreprenörskap.

företagande och entreprenörskapVad fick mig att starta företag?

I fredags nämnde jag att jag ganska ofta sätter ett lika med tecken mellan entreprenör och passion. Det är för att det är så det är för mig. Jag är ofta väldigt entusiastisk över mitt företagande.

Men vad var det egentligen som fick mig att starta? Förutom det att jag varit hemma för utmattning i flera år och inte ville gå tillbaka till en anställning. Jo, jag kände att jag hade något att erbjuda. Jag visste redan då att jag hade kunskap som jag kunde förmedla till andra och jag hade en fördel i att jag är pedagog i grunden. Jag kan prata med människor och jag kan lära dem nya saker. Det är bra att kunna tänkte jag.

Jag ville skapa något eget. Något som det stod mitt namn på. Till en början visste jag inte riktigt vad det skulle vara men jag gick en coachutbildning och började brett. Jag började med att coacha människor till att må bra. Och det gör jag fortfarande men på ett annat sätt. Jag har fokus i planeringen men i förlängningen handlar det om att du ska må bra. Min nisch är tid. Det jag gör handlar allt om tid på ett eller annat sätt.

företagande och entreprenörskapFöretaget är nu fem år

Mitt företag heter dorro coaching men det är det inte många som vet om och när allt verkligen tog fart kom jag att kallas för tidscoach. Det var en bra titel. I början. För något år sedan bytte jag till Personal Planner. Det inbegriper mer än tidscoach samt att jag faktiskt inte enbart coachar. Ibland säger jag till dig vad du ska göra och det gör inte en coach.

Nu har jag drivit mitt företag i fem år och jag tycker nog att jag har lyckats med att skapa något som det står mitt namn på. Jag har många idéer kvar och jag har inte tagit företaget dit jag vill än men det är det fina i kråksången. En entreprenör är aldrig klar. En entreprenör behöver inte bli klar. Jag får fortsätta så länge jag vill och orkar. Det gillar jag.

företagande och entreprenörskapJag startade på noll

När jag startade kunde jag inte mycket om hur man startar eller driver ett företag. Jag startade på noll kan man säga. Jag läste allt jag kom över. Jag gick på en föreläsning på Skatteverket och det bästa av allt var att jag gick med i ett nätverk. Qoola Qvinnor. Där fanns andra som drev företag och som redan gjort den delen av resan som jag höll på att starta. Det är verkligen guld värt att ha människor omkring sig som kan det jag inte kan. Det ser jag till att ha nu också.

Det handlar mycket om mod. Att våga göra något som man aldrig har gjort förut men det som är så bra är att du behöver inte göra allt läskigt på samma gång. Du gör en sak i taget och sakta men säkert blir du modigare och modigare. Hur bra är inte det?

företagande och entreprenörskapPrat om företagande och entreprenörskap

I maj skrev jag ett inlägg om 5 saker jag har lärt mig om företagande. Jag låter det inlägget vara introduktionen till den här veckans tema.

Under veckan tänker jag mig inlägg som handlar om mina främsta knep för att få gjort det du behöver göra varje vecka. Om att sluta ursäkta sig och ta ansvar för sin framgång. Och hur lär du dig av dina misstag och framgångar. Det är vad jag tänkt prata om men eftersom detta är ett ett ämne jag älskar så får vi se vad som kommer när jag sätter mig för att skriva.

Som du kanske märker går det utmärkt att läsa även om du inte är företagare.

2 tankar om “Prat om företagande och entreprenörskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *