Maries mål med coaching: Få flyt på dagen och bli mer effektiv i mitt arbete med företaget.

Mål för sessionen: Sortera allt jag har att göra så jag slipper känna mig så stressad.

Eftersom Marie känner att det är kaos i hennes huvud och hon känner sig stressad över allt hon har att göra ber jag henne att lista allt för mig. Bara som det kommer och utan rangordning. Hon börjar säga saker men blir ganska snabbt tyst och utbrister sedan:

Plötsligt står det helt still i mitt huvud.”

Detta är klassiskt. I och med att allt samlas i huvudet och är osorterat så får vi en känsla av att vi har massor att göra. I själva verket är det vi själva som skapar vår egen stress. Lösningen på det är skriva ner det som snurrar och kategorisera.

I alla fall så fick vi ihop en lista med viktiga saker som Marie ville göra och som kändes viktiga. De prioriterade vi och hon försökte sig på att komma fram till hur lång tid allt skulle ta.

När vi var klara med det hade hon en lista över sina uppgifter i tur ordning med tidsbestämmelse. En att-göra-lista med två dagars arbete.

För mig ser det ut som något som tar 5 dagar att göra

Vi pratade vidare om listan och lite strategier kring hur hon skulle göra om hon kom andra saker som hon kände att hon ville göra istället.

Vi avslutade med att hon fick i uppgift att utgå från planen som den såg ut och att sedan vid nästa samtal redogöra för hur det gick.

Hon avslutade samtalet med att säga:

Maj gad vilken underbar känsla. Vilken lättnad.

 

Följ Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *