Jag känner att det är svårt att släppa arbetet med att vi är i slutet året och att vi närmar oss början på ett nytt.

Nu har jag utvärderat året som varit men väntar lite med att planera nästa år. Där följer jag traditionen och lämnar det till mellandagarna. Men jag har en sak jag gått och tänkt på de senaste dagarna och det är tanken kring att rensa. Rensa ut gammalt och låta nytt ta plats.

FOKUS PÅ ATT RENSA UT GAMMALT OCH LÅTA NYTT TA PLATS

När ett nytt år ska ta sin början så är det lätt att tänka på alla nya vanor som ska påbörjas och hur mycket bättre allt ska bli. Det som lätt glöms bort i den stora ivern att skrida till verket är utrymmet. Finns det plats för något nytt? Har du energi att ta tag i att ändra vanor?

Mitt fokus denna veckan blir att fundera på vad jag vill ha kvar i livet mer på ett personligt plan än företagsmässigt och vad jag vill göra mig av med. Men också om det är något nytt jag vill låta ta plats.

EN SMYGSTART REDAN FÖRRA VECKAN

Jag smygstartade med detta förra veckan när skrev vad jag behöver, vill och önskar ta bort. Där hamnade några saker som är på det personliga planet men jag tänker göra en ny som enbart har detta fokus. Det ska bli intressant.

Syftet med detta är just att se till att göra utrymme för det jag vill ha kvar men också skapa utrymme för att kunna ta in något nytt. Det är svårt att påbörja något om inte tiden eller orken finns. Ska man göra något ordentligt så gäller det verkligen att inte enbart motivationen finns. Den försvinner snabbt när det inte går att arbeta med det nya eller nygamla på ett givande och kreativt sätt.

Jag har redan några saker som börjar snurra och det ska bli extra spännande att se om dessa blir viktiga när jag sett över allt.

RENSA FYSISKT OCH PSYKISKT

När det kommer till att rensa så kan det handla om både det fysiska och psykiska. Med det fysiska menar jag prylar som finns hemma eller i din närhet och det psykiska är sådant som har med beteenden och känslor att göra. Både och är viktigt men på olika sätt.

Jag kan till exempel inte tänka om det inte är städat omkring mig så för att kunna komma igång med ett bra tankearbete behöver jag ha arbetsbordet i ordning. Och jag tror vi är många som känner på det viset. Att det fysiska speglar det psykiska och tvärtom och ett sätt att få ordning på det är genom att just se över båda delarna.

Det kan verka enklare att rensa det fysiska eftersom det är mer påtagligt men jag vill nog påstå att det helt beror på vad det handlar om. För vissa är det väldigt känslomässigt svårt att göra sig av med saker medan andra kan lämna ifrån sig med enkelhet. Och när det kommer till att ändra beteenden så är vissa väldigt målmedvetna och kör på när de väl har bestämt sig medan någon annan behöver lång tid på sig och flera försök. Ingen regel utan undantag med andra ord.

Jag ska försöka uppdatera er på mitt arbete men eftersom det handlar om det personliga och kanske till och med privata så kan jag inte lova något.

INSTAGRAM

Som vanligt har jag ställt frågan om veckans fokus på Instagram på morgonen. Gå gärna in och kika vad andra har svarat. Berätta gärna själv vad du ska fokusera på under veckan. Antingen här eller på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *