Idag fyller jag år. Jag lägger ännu ett år bakom mig och det känns bra. Det har varit ett år med många beslut men också med många trevligheter såklart. I vanlig ordning är det dags för en reflektionsstund och i år kände jag för att använda mig av mina tarotkort till det. En födelsedagsutvärdering med tarotkort kan man säga.

Födelsedagsutvärdering med tarotkort

Varje år på min födelsedag gör jag någon form av utvärdering av året som gått. Jag tar en stund för mig själv och funderar och reflekterar. Vissa år detaljerat och andra år ger jag det bara några minuter. Det beror lite på hur året varit och vilket humör jag är på.

I år kände jag för att ta fram mina tarotkort. Jag har en kortlek. Jag kan inte mycket om hur det fungerar men jag tycker det är kul. Jag tänker att det fungerar som ett sätt att ställa frågor till sig själv så jag lägger ut korten, läser vad de betyder och sedan reflekterar jag kring det. Ibland känns det helt uppåt väggarna och jag kan inte härleda det till något och ibland känns det spot on. När det är spot on så hjälper det mig att starta upp samtalet med mig själv.

Det blir en annan väg till reflektion och utvärdering. Inte den traditonella som jag oftast använder med frågor som jag sedan svarar på. För mig är inte formen alltid det viktiga utan att jag tar mig tiden att tänka till. Jag känner mig snuvad på min stund om jag inte gör det. Såpass viktigt är det för mig.

Vad betyder korten då?

Det finns många sätt att lägga kort och jag brukar främst använda det här sättet där jag lägger tre kort på rad. Det första står för det förflutna, det andra för nuet och det tredje för framtiden. Jag blandar min kortlek och så lägger jag upp de tre korten. De kan hamna rättvända eller upp och nervända. Det ger olika betydelse åt vilket håll de hamnar.

Betydelsen av korten kan jag inte utantill, som sagt jag kan inte mycket om tarotkort alls, utan jag läser i en liten bok som kom med kortleken. Mycket praktiskt.

Översteprästinnan

Nyckelord: vishet, femininitet, intuiton, det förflutna, hemligheter, andlighet.

Översteprästinnan står framför en slöja som hänger mellan två pelare, vilka avgränsar den här världen från den andliga och det medvetna från det omedvetna. En bok symboliserar hennes visdom och granatäpplena står för hennes produktiva sinne.

Rättvänd betydelse
Ny visdom: din intuituon ökar när ditt självförtroende växer. Kortet dyker ofta upp när du känner att du är på rätt väg, både kreativt och andligt. Följ din magkänsla när det gäller människor och platser så kan de ta dig till nästa nivå av lärdom.

Min tolkning
Det senaste året har varit fullt med beslut gällande framför allt mitt företagande. Jag bestämde att starta ett till företag och i samma veva kopplade jag till mig människor som jag vill ha med mig på min resa framåt. Det senaste året har jag också kommit närmare min mer introverta sida vilket har känts viktigt. Jag tänker att det introverta kan uppfattas som det lite mer andliga och intuitiva för mig.

Måttfullheten

Nyckelord: balans, hopp, försoning, förvandling

En ängel häller vatten från en kanna till en annan, vilket står för att föra samman motsatta krafter. Vattnet symboliserar känslor och flödet av energi, idéer och människor. Ängeln nuddar vattnet med ena foten medan den andra står kvar på jorden, för att visa fysisk och känslomässig magi.

Rättvänd betydelse
Måttfullhet, balans och tålamod är nödvändigt för att styra flyktiga influenser och motsägelsefulla krav. Det finns goda möjligheter för företag att göra framsteg. Använd din taktkänsa för att dämpa konflikter och hålla bollen i rörelse när det gäller projekt.

Min tolkning
Jag är verkligen i rörelse just nu. Det händer mycket och dessutom har vi hamnat mitt i en världskris. Jag hade en plan för mig och mitt företagande som inte alls matchar samhällsutvecklingen just nu. Jag har valt att köra på som jag tänkt för jag tror att ett litet steg är bättre än inget alls. Jag håller helt enkelt bollen i rörelse. Konflikterna i det här fallet är mer inom mig själv. Konflikten mellan mina båda företag. Att räcka till och känna att jag inte sviker de som funnits här för mig under många år.

Månen

Nyckelord: illusion, andligt uppvaknande, beslut,förtroendekris

Två siare kartlägger stjärnorna och planeterna på den månbelysta himlen. I den mörka natten ylar en hund och en varg på hjälp. De står för ensamhet, frustration och en vändpunkt. Månskenet får alla problem att se skarpa ut.

Omvänd betydelse
Att inte våga. Du litar inte på dina känslor och söker därför svar hos andra. Att vara alltför beroende av någon annan kan visa att du börjar tvivla på dina instinkter. Månskenet kan vara bedrägligt, så granska noggrant andras motiv innan du anförtror dig. Nöj dig inte med det näst bästa.

Min tolkning
Detta känns som en liten luring. Jag brukar lita på min magkänsla så detta är en liten varning känner jag. Jag har för det mesta väldigt bra intuition och en av mina superpowers är att jag är människokännare. Det här en varning om att jag kommer tvivla. Förmodligen på min förmåga och kanske kommer jag stå vid vägskäl där jag behöver välja vilka människor jag vill ha nära och vilka inte. Jag har en mentor som ofta säger till mig att jag drar ut på vissa beslut för länge och vägrar släppa. Jag tror det är just det detta handlar om

Vad tror du? Är det något du skulle vilja testa? Det är ett intressant sätt att analysera sin tillvaro och sig själv på.

3 tankar om “Födelsedagsutvärdering med tarotkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *