Jag är alltid högst på listan för om inte jag har energi kan jag
inte göra något annat på listan ändå.

Jag kan inte nog prata om det här ämnet: PRIORITERING. Det är upp till dig vad du sätter högst på listan. Det kan ingen annan avgöra även om det i vardagen mycket väl kan kännas så. Jag vill återigen uppmana dig: Flytta inte ner dig själv på prioriteringslistan.

Flytta inte ner dig själv prioriteringslistan

Att prioritera innebär att sätta det som är viktigast för dig först. Det handlar om vad du ska göra i ditt arbete och det handlar om vad du ska göra för dig själv privat. För egen del gör jag inte skillnad på det här. Jag är alltid högst på listan för om inte jag har energi kan jag inte göra något annat på listan ändå. Det är verkligen viktigt på riktigt att se sambandet mellan det här. Mellan DIG och alla aktiviteter. Hur aktiviteterna genomförs beror på DIG. Det beror på hur DU mår. Det beror på hur nära DIN energi du är.

När du flyttar dig själv neråt så säger du egentligen: Jag prioriterar inte det här eller jag prioriterar inte mig själv. Det känns alltid jobbigt när jag själv inser att jag har gjort just det. Satt mig själv i andra rummet för att det är mycket jobb att ta tag i. Jag vill inte ha det så och jag tycker inte du ska ha det så heller.

Du är viktigast

Du är viktigast i ditt liv. Det är inte dåligt att tänka så. Du är inte självisk. Det är den där tomma koppen: “You can’t pour from an empty cup”. Laddar inte du upp med sådant som är viktigt för dig så kommer du inte ha ork att ta hand om allt annat du har omkring dig. Ger du dig själv kärlek kan du ge din familj kärlek. Vilar du så får du energi att ta tag i den utmanande arbetsuppgiften.

Prioritering handlar om att veta vad som behöver din tid just nu. Jag brukar säga att det som ligger närmast deadline är det som ska få mest uppmärksamhet men det gäller efter att du har prioriterad det du behöver för egen del. Det som är närmast deadline ska ligga långt upp på din att göralista. Så med andra ord som nummer två. För jag tror på att om du gör till en vana att alltid ha dig själv först på listan så kommer du minnas att det är du som är viktigast oavsett vad. Sedan kanske det inte går att göra det du vill göra för egen del först på dagen men om det finns där på listan så har du det som en påminnelse genom dagen.

Det lilla stegets kraft

När jag pratar om att göra något för dig själv varje dag betyder inte att det behöver ta mycket tid. Jag förstår att det inte finns eoner av tid varje dag. Det har inte jag heller. Men jag tror du har fem minuter om dagen. Jag tror även att du har en kvart. Får du till en kvart de flesta dagar och en längre stund någon dag i veckan då har du investerat mycket i dig själv. Det viktiga är att du gör det tydligt för dig själv att du vill prioritera dig själv och att du helt enkelt gör en vana av det. Det ska inte vara en vana som bara ska bockas av utan en vana som ger dig mening. Du ska känna att det är meningsfullt det du gör.

Tänk på det lilla stegets kraft. Gör du något lite så blir det lättare att göra mer med tiden. Ett litet steg framåt är också ett steg. Att stå still skapar ingen utveckling men att du väljer att göra något en gång i veckan eller några minuter om dagen gör stor skillnad. Lite är alltid bättre än ingenting. Glöm inte det.

Så glöm inte att prioritera dig själv. Flytta inte ner dig själv på prioriteringslistan mer.

SKAPA EN VANA! I ”Bootcamp – write to feel better” handlar det om att skriva men det handlar även om att skapa en god vana.

2 tankar om “Flytta inte ner dig själv på prioriteringslistan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *