Att vara positiv hjälper inte i alla lägen men det gör skillnad i vardagen. Det är bra mycket trevligare att vara positiv och umgås med människor som har en positiv attityd än att gå runt och känna sig negativ och sur. Nu måste inte positiv och glad gå hand i hand eller negativ och sur heller för den delen men de gör ofta det.

När det kommer till att känna sig positiv och känna glädje så är det ofta de små sakerna som gör skillnad. De små stegen vi tar som leder till att dagen blir bra eller att det obehagliga mötet ska äga rum. Det finns många sätt att få en mer positiv känsla men här kommer 5 nycklar till positivitet:

1. Var tacksam
Det är verkligen det lilla som gör skillnaden mellan en bra och dålig dag så försök att vara tacksam för det du har. Tacksamhet ger alltid en skön känsla till skillnad från att gå runt och känna sig besviken över det man inte har. Ett sätt att behålla det du är tacksam för är att ha en tacksamhetsdagbok där du skriver ner några saker varje dag. Det kan till och med vara en del av din fokustimme eller som ett bra avslut på dagen.

2. Tänk på din hållning
Detta kan tänkas underligt men visst är det så att om du är rakryggad så känner du dig bättre? I alla fall känner jag det. Att sitta och stå rakryggad gör faktiskt att vi mår bättre. Försök att medvetet vara rak i ryggen med axlarna rullade bakåt, hakan upp och blicken vänd framåt. Det ger självförtroende och en god känsla. Dessutom kommer fler människor uppmärksamma dig.

3. Gör något för någon annan
Ta dig tiden att hjälpa dem omkring dig. Det behöver inte vara något stort du gör men något som du ser behövs. Att göra något för någon annan ger en känsla av glädje. Ofta är det den bästa medicinen när du känner dig nere eftersom den person du hjälper kommer ge dig ett leende och då är det svårt att fortsätta att må dåligt.

4. Le
Ja, nu säger jag det igen men detta är en stor nyckel. Att le gör att vi mår bättre, känner oss mer positiva och får glädje tillbaka av andra. Det är så enkelt att le även om det kan kännas konstigt i början. Träna på att le. Le mot den du möter, mot den som håller upp dörren åt dig, den du sätter dig bredvid på bussen eller till dig själv i spegeln. Leenden smittar.

5. Var realistisk
Självklart går det inte att gå runt att vara positiv hela tiden. Det händer trots allt hemskheter omkring oss och det finns tillfällen att känna sig negativ över. Däremot är det så att om du erkänner att det finns sådant som är negativt och tråkigt då är det lättare att vara positiv. Istället för att lägga din energi på att vara negativ så lägg den istället på att göra det bästa av situationen. Se till det positiva som går att få ut av det hela. Det blir trevligare att leva då.

Fem myror är alltid fler än fyra elefanter så är det bara. De små stegen leder till något stort. Av en positiv händelse kan du skapa en hel elefant.

Hur gör du för att hålla dig positiv?

vänskap1

8 tankar om “Fem myror: 5 nycklar till positivitet

  1. Maria says:

    Att försöka vara i stunden och inte ta ut negativa saker i förskott. Går det dåligt så gör det det oavsett. Och går det bra så har jag ju oroat mig i onödan.

  2. Kristina says:

    Dessutom vet vi att om man sätter en penna i munnen i längsriktningen så att munnen hamnar i ett leende så kommer vi TOLKA VÄRLDEN mer positivt! ?
    Skoj forskning – gillar jag som du vet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *