Får jag vara glad? Det är en fråga jag har ställt mig själv en hel del det senaste. En konstig fråga för glädje är en känsla att sträva efter varje dag tycker jag men inget är som det brukar och därför frågar jag.

Mitt liv är inte bara Coronakrisen

Människor blir sjuka. Människor dör. Människor förlorar sig jobba och människor mår allmänt dåligt. Det är det jag läser om nu. Det är det som skrivs om i tidningar och pratas om på nyheterna. Hela tiden. Men mitt liv är inte bara Coronakrisen. Mitt liv är jag och min familj, mina vänner och mitt företag. Mitt liv går fortfarande framåt även om världen skakar. Jag tycker det är fruktansvärt alltihop. Jag oror mig varje dag och jag är rädd. Jag är rädd för att någon nära mig ska drabbas och jag är rädd för att bli sjuk själv. Det ligger där i bakgrunden och gnager lite hela tiden. Det försvinner inte helt.

Men jag gör annat också. Jag jobbar med det jag brukar jobba med. Jag träffar människor även om det mest är online. Jag gör affärer och får nya uppdrag trots att det är kris. Jag kommer på nya idéer och jag utvecklar gamla. Det händer saker omkring mig som är bra. Det händer saker som gör mig glad.

Får jag vara glad?

Jag tycker att det går bra att vara glad. Det är en känsla som står i motpol till allt som händer men den får också finnas. Glädje är viktigt för oss alla och det är en känsla som får oss att må bra. Oro skapar rädslor och rädsla är ingen skön känsla att gå runt med även om den självklart också får lov att finnas. Får vi inte känna glädje så tar oron över i tider som dessa. Jag vägrar låta det vara så. Jag tänker vara glad när det finns något att vara glad för.

Att vara glad förminskar inte det som händer omkring oss. Det finns där fortfarande och det är fortfarande lika otrevligt och skräckinjagande. Glädjen tillåter oss att tänka på något annat och den skapar en känsla som sitter kvar en stund. En känsla som vi kan smitta andra med och genom att vi gör det så tror jag att vi tar oss igenom krisen bättre tillsammans.

Så låt oss vara glada när det finns något att vara glad för. Var glad öppet så andra kan få glädjas med dig.

Det här är jag glad för idag

Idag är jag glad för:

  • att jag fått ett nytt uppdrag som känns väldigt roligt att få jobba med
  • att en vän kom hem till min altan och pratade en lång stund
  • att jag blev klar med en arbetsuppgift jag jobbat med ett tag.
  • för ett härligt samtal med en kund.

Vad är du glad för?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *