nytt veckouppslagFör mig är upplägget för den dagliga planeringen viktigast för den tittar jag på mest men veckouppslaget kan jag inte heller vara utan. Där har jag veckans att göralista, mina tre viktigaste uppgifter/områden för veckan och min bloggplanering. Denna veckan provar jag ett nytt veckouppslag. Jag får se om jag kommer trivas med den.

nytt veckouppslagDen nya sömnloggen

Jag har valt att logga sömnen för den senaste tiden har jag sovit så otroligt dåligt så det blir att jag sitter uppe på tok för länge. Ni vet den här logiken, jag sover ju inte ändå så jag kan lika gärna sitta här en stund till. Inte bra. Ligga i sängen ger vila även om jag inte sover så nu ska jag se om jag kan få bättre rutin på detta.

Tanken är att jag skriver i när jag lägger mig och när jag vaknar på morgonen. Det blir inte så exakt eftersom jag kommer ligga vaken men det handlar om att komma i säng. Jag har ingen sådan där klocka som loggar min sömnrytm och jag känner inte att jag behöver det. Min dåliga sömn beror på att jag har som mest ont i min kropp nattetid och det håller mig vaken så jag kan inte påverka speciellt mycket.

nytt veckouppslagMiddagsplanering

Middagsplanen är främst för att barnen tycker om att veta vad vi ska äta i förväg. Jag är spontan när det kommer till matlagning. Vi handlar på söndag eller måndag och sedan blir det den mat jag känner för när jag öppnar kylskåpet. Fungerar väldigt bra för mig.

Kanske blir det att den fylls i efterhand men det gör inget känner jag för det kan vara till hjälp när jag letar idéer på vad jag ska laga. Då kan jag bläddra bakåt i bujon.

nytt veckouppslagSyftet med veckouppslag

När det kommer till veckouppslaget är det viktiga att den innehåller det som hjälper dig att få din vardag att fungera och det du vill ha kontroll på. Det är här många lägger sina olika loggar (trackers) så att de inte ska ta för mycket plats på den dagliga planeringen.

Vissa använder veckouppslagen för den dagliga planeringen också och då samsas loggar och varje dags planering på samma uppslag. Min veckoplanering är ju egentligen bara en sida och sedan upptar bloggplaneringen en sida.

nytt veckouppslag

 

7 tankar om “Ett nytt veckouppslag i min bujo

  • Dorotea says:

   Jag gissar att du råkade skriva två gånger så jag svarar på en :D. Det är väldigt skönt att ha det så tydligt. Gör stor skillnad för produktiviteten och minnet.

 1. Ewa says:

  Jag är också ganska strukturerad när det gäller att planera men enbart när det gäller jobbet. Privat blir det lite som det blir 😉 Kanske skulle börja med det! Vilken fantastiskt fin kalender(/planeringsbok – har du gjort den själv? Om inte får du gärna berätta var du köpt den

  • Dorotea says:

   Jag planerar alltid jobb och privat på samma ställe annars blir jag snurrig. Själva boken är en anteckningsbok med blanka papper där jag skapar de sidor jag behöver för att få min vardag att fungera som jag vill. Bullet Journal kallas det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *