Ett mål och en diffus strategi fungerar också bra

ett mål och en diffus strategi fungerar också bra

Innan jag åkte iväg på min rehabilitering så funderade jag mycket på hur det skulle bli. Förutom tankar om att vara borta från barnen och mannen så länge så oroade jag mig för hur jag skulle klara av allt. Och redan innan jag ens åkte hade lite ångest över hur jag skulle ta med mig det jag lärde mig hem och applicera det på min vardag. Det är ju en sak att veta och en annan att göra. Jag försökte också att formulera mina mål för min vistelse men det var lite svårt tyckte jag. Jag visste ju inte riktigt vad jag skulle möta.

Idag vill jag berätta hur jag har gjort för att tydliggöra varför jag är här och vad jag vill med min vistelse. Hur jag tänkt när jag satt mina mål och även till viss del en strategi. Det har visat sig att ett mål och en diffus stategi också fungerar bra.

En tanke och ett mål

När jag kom hit och fick första informationen om hur det hela skulle gå till så blev det lättare att formulera ett mål för mig själv. Innan hade jag haft en tanke om vad jag ville men inte tydligt satt det i ord. Ibland kan det ta lite tid. Framför allt när man ger sig in i något helt okänt.

Men oavsett vad det gäller så är det ändå bra att försöka sätta ord på vad man själv förväntar sig. Går det inte att skriva ett mål direkt så i alla fall just känslor och förväntningar inför det som ska ske. Det gör att man blir mer förberedd trots ovetskapen.

ett mål och en diffus strategi fungerar också bra

Skriv ner

Eftersom jag så starkt tror på att skriva ner det man tänker och vill så följde jag mitt eget råd. Som vanligt valde jag att sätta mig med min Bullet Journal och skriva där. Det jag gjorde var att jag började med att skriva ner mina mål med min vistelse. Jag valde att ha flera mindre mål istället för ett stort övergripande. Det kan man göra som man vill. När det är inför ett stort projekt, som detta är, så tycker jag att flera mindre mål är bättre. Det blir lättare att greppa.

Utöver mina mål hittade jag en lista med 12 tips som handlade om att tänka på sig själv. Dessa skrev jag av. Bra att ha som påminnelse tänkte jag.

En aha-sida

Jag insåg ganska snabbt när jag kom hit att jag skulle lära mig mycket nytt och det har jag verkligen. Jag har fått många aha-upplevelser och dessa har jag valt att skriva ner. Det är så lätt att glömma sådant tycker jag. Så jag gjorde även en aha-sida. Den kommer bli bra att läsa om något halvår eller så. Jag kan villigt erkänna att jag har fått många knäppar på näsan under min vistelse. Kanske berättar jag om några vid senare tillfälle. Vi får se.

ett mål och en diffus strategi fungerar också bra

Min strategi

Eftersom detta är en plats där jag får allt serverat i form av träningspass, föreläsningar och samtal så kan man tänka att det inte behövs en strategi. Det är svårt att uppnå sina mål utan att ha en plan för hur det ska gå till så det har jag allt sett till att ha. Det är skönt att slippa planera varje moment som ska ingå så jag har istället fokuserat på annat. I min strategi ingår mer sådan som handlar om känslor, attityd, erkännande och öppenhet.

Som jag sa har jag fått många aha-upplevelser och en hel del knäppar på näsan och det gäller att erkänna att det är så. Det ingår i läroprocessen. Och för att jag ska kunna ta till mig det som sägs och det som kan verka onödigt så behöver jag ha en nyfiken attityd och vara öppen. Och det måste jag säga har varit en toppenstrategi (och anledningen till alla knäppar på näsan).

Även det diffusa kan planeras

Det som blivit tydligt för mig är att även det diffusa kan kan planeras. Jag hade ingen aning vad den här rehabiliteringen skulle innebära men ändå satte jag mål och skapade en strategi. Jag planerade hur jag ville ha det. Det går att definiera även sådant som känns luddigt och ogreppbart. Man får bara ha lite mer fantasi och tänka att det inte gör något att det inte blir exakt som man har tänkt. Det går bra att korrigera lite under tiden.

Lämna ett svar

Stäng meny
×
×

Kundvagn