I helgen har jag tagit det bara lugnt. Jag behövde verkligen koppla bort från arbete, att-göra-listor och intryck från andra människor. Jag har umgåtts med familjen, promenerat i det vackra höstvädret och så har jag läst.

Det var länge sedan jag satte mig i soffan med en filt och läste en bok, en bok som inte handlar om personlig utveckling, företagande eller psykologiska teorier. Men det gjorde jag i lördags kväll. Underbart! Boken jag läste går faktiskt inte riktigt att återberätta mer än att det är en fantastisk skildring av en kvinnas liv och hur hon vet från tidig ålder att hon ska dö ung. Om hennes kamp att få läkare att tro på henne och vad som händer när en läkare i USA till slut hittar felet. Hon har haft rätt hela tiden. Hon skulle dött ung om ingen hade hittat felet och hon hade lämnat efter sig sin man och två döttrar. Det är en bok som språkligt är ljuvlig att läsa fast den är skriven på engelska.

Boken heter Beautiful Affliction och är skriven av Lene Fogelberg. Hon bor idag i Jakarta i Indonesien tillsammans med sin familj men hon är svensk så vissa delar i boken utspelar sig i göteborgsområdet och andra delar i USA där familjen bodde under ett år.

Baksidestexten lyder:

Lene Fogelberg is dying – she is sure of it – but no doctor in Sweden, her home country, believes her. Love stories enfold her, with her husband, her two precious daughters, her enchanting surroundings, but the question she has carried in her heart since childhood – Will I die young? – is threatening all she holds dear, even her sanity. When her young family moves to the US, an answer, a diagnosis, is finally found: she is in the last stages of a fatal congenital heart disease. But is it too late?

Boken finns att köpa på nätet. Bland annat hos adlibris.

Och du, var beredd med näsdukarna. Jag grät floder.

11885064_10153440831931066_6696782229200844494_n

Foto lånat från Lene Fogelberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *