Entreprenörskap och passionDet är inte ovanligt att sätta ett lika med tecken mellan entreprenör och passion. Entreprenörer är ofta väldigt passionerade. Det är fart, snabba svängningar och nya idéer mest hela tiden. Är det passionen som driver eller är det något annat? Jag kan bara svara hur det är med entreprenörskap och passion för min del.

Entreprenörskap och passionEntreprenörskap och passion

Jag har funderat på det här med mitt entreprenörskap och min passion och hur de hör ihop med varandra. Vad är det som gör att jag gör det jag gör så att säga. Det är inte helt enkelt faktiskt men jag har landat i att det är så här:

Min passion är att hjälpa människor och själva byggandet av företag. Jag har valt att göra något jag är bra på till min profession och det är det här med att planera och se saker i sin helhet. Det är inte min passion. Det är en kunskap jag har. Passionen är människorna och att se hur mitt företag går från en nivå till en annan.

Entreprenörskap och passionEn pusselbit i taget

Jag träffar människor hela tiden. Jag kommer på idéer som jag gör verklighet av nästan varje dag. I stort och i smått. Jag lägger en pusselbit i taget mot min vision om vad mitt företag är. Jag är inte framme än och förmodligen kommer jag aldrig fram. När jag närmar mig byggs visionen på och jag tar sikte mot ett nytt mål. Det är så företag byggs.

Entreprenörskap och passionJag älskar att bygga företag

Det är få saker som får mig så exalterad som att prata företagsbygge. Jag lägger mig gärna i andras visioner om deras företag. Jag ser ju alltid helheten direkt och ser alla steg fram. Det lägger sig som en bild framför ögonen på mig. Det är självklart på något sätt. Jag vet inte hur det kommer sig men det är så jag fungerar. Det kommer naturligt.

Det är nästan så att jag tycker det är roligare att bygga ditt företag än vad det är att bygga mitt. Jag tycker ju som mycket om att se när andra gör framsteg. Det gör mig så glad.

Entreprenörskap och passionHur ska du tänka?

Så hur ska du tänka som är entreprenör och driver företag och hur ska du som vill starta företag tänka? Jo, dröm stort. Skapa dig en mycket tydlig vision om vad det är du vill. Passionen har du förmodligen redan med dig. Du behöver bara ta reda på vad det är som är själva passionen egentligen. Är det det du ska sälja eller är det som för mig företagsbyggandet. Det spelar ingen roll vilket det är men det är viktigt att du vet.

Det här med ditt varför med andra ord. Det jag pratar så mycket om när det kommer till ditt planerande. Det gäller för allt du tar dig för. Varför gör jag detta? Ditt varför kan vara så enkelt som: Jag älskar människor och jag vill träffa dem i den här kontexten. Kontexten är det som är företaget. Det du säljer. Planeringslösningar är det för mig och för dig kanske det är att bygga hemsidor eller skriva böcker som ger människor glädje.

Entreprenörskap och passionDu kan också

Det är så lätt att förstora det här med att driva företag till något som är svårt och bara för vissa människor. Det är svårt och det kräver tid men det du kan också. Det gäller att inte haka upp sig på att andra har kommit längre eller att du inte har pengar eller att du inte riktigt vågar. Strunta i allt det där. Börja och låt det växa. Det kommer.

Nästa veckas tema

Det finns ofantligt mycket att säga om entreprenörskap och passion. Och väldigt mycket om företagande. Detta är bara en bråkdel och det jag ville var att förklara i vad min passion ligger. Nästa vecka tänker jag att temat ska vara just entreprenörskap. Du som inte är entreprenör kommer ha nytta av det jag skriver också för det går att applicera på det mesta. Det är inte så stor skillnad på att planera livet som att planera för sitt företagande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *