En vardagslista

Idag har jag lånat denna vardagslista av Emilia som hon hittade hos någon annan.

Jag älskar vardagen

Jag är en vardagsmänniska och med det menar jag att jag älskar vardagen. Den är härlig! Livet består mest av vardagar så det skulle kännas väldigt jobbigt om jag ogillade helt vanliga dagar. Jag tänker alltid att dagen blir vad jag gör den till för jag kan inte påstå att varje dag är fylld med bara sådant jag tycker om. Jag har också uppgifter som jag gör med motvillighet.

För mig handlar det där om planering och attityd. Jag kan välja mellan att varva det tråkiga med det roliga och på så sätt alltid ha en belöning i sikte. Jag kan också välja att tänka att det tråkiga också leder till något bra. Om inte något påtagligt eller något jag kan se att jag har nytta av så är det ju väldigt bra när det är gjort för då står det inte på listan och tråkar mig.

Jag är ju lite konstig så jag kan ibland planera in en hel dag med enbart det där jag tycker är tråkigt. Varför? Jo, för nivån av glädje jag känner när jag är klar är värt det. Alla sätt är bra.

En vardagslista

Något jag värderar högt i min vardag

Jag tycker om variation. Att göra samma sak varje dag är verkligen inte min grej utan aktiviteterna behöver variera. Variationen gäller även intensitet och svårighetsgrad.

Det här äter jag till frukost

Jag är ingen frukostätare. Det har jag aldrig varit och jag kommer aldrig att bli. Jag har försökt bli många gånger men jag får aldrig till den där njutningen som andra pratar om. Jag äter tidigast klockan 10:00 oavsett vilken tid jag har gått upp.

Jag börjar däremot ALLTID min dag med en kopp te eller fem.

När går jag och lägger mig

Jag älskar kvällar. Och tidiga morgnar. Det är ingen bra kombination för sömn är ju bra. Jag vill vara i säng senast klockan 23:00 och många gånger lyckas jag med det.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör

Hmm, vad är en vardaglig to-do-lista? Jag förstår nog inte riktigt den här punkten tror jag. En lista består av det jag ska göra och punkterna är i enlighet med mina uppdrag, familjehändelser och deadlines. Tråkiga saker för mig är att skriva fakturor men vill jag ha pengar så finns det bara ett sätt: fixa det ändå.

Det här äter jag till lunch

Min lunch är ju oftast frukost och då äter jag för det mesta frukt, smoothie eller ägg. Om jag verkligen äter lunch så äter jag gärna vit fisk eller en god matig sallad.

När jag går upp

Den här är klurig. Jag vill helst av allt gå upp 05:00 för jag älskar att vara uppe tidigt men om det är möjligt är det helt och hållet min kropp som avgör. Vissa dagar kan jag ta mig ur sängen utan problem medan andra dagar skriker mina leder av smärta. Så min morgontid varierar mellan 05:00 och 09:00 kan man nog säga. I snitt.

Jag går till jobbet

När jag har gjort klart min fokustimme börjar min arbetsdag de dagar jag inte har uppdrag eller någon aktivitet utanför hemmet på förmiddagen. Ska jag iväg så börjar arbetsdagen när jag kommer fram till dit jag ska vara.

Jag kommer hem från jobbet

Jag avslutar min arbetsdag mellan 16:00 och 17:00 alla dagar utom fredagar då jag slutar klockan 14:00. Jag driver eget men jag tror starkt på att arbetstider är viktiga men visst jobbar jag på kvällarna ibland. Ibland jobbar jag inte alls fast det är vardag men då blir det helgjobb istället.

En vanlig vardagsmiddag

Vi äter mycket kyckling i min familj så jag en kycklinggryta med en rejäl sallad är en vanlig vardagsmiddag hemma hos oss. Resten av familjen äter ris till.

Vad jag gör på vardagskvällar

Jag ser serier på Netflix eller så läser jag en bok. Det blir en hel del slösurfande också för jag tycker om det. Om jag får inspiration så skriver jag ett blogginlägg.

Har jag söndagsångest?

Inte alls. Det har jag aldrig haft. Jag tycker om mitt jobb och det har jag gjort tidigare också. Min vecka börjar nog egentligen redan på söndagen i samband med att jag grovplanerar min vecka. Jag ser alltid fram emot en ny vecka.

2 tankar om “En vardagslista

  1. Maria - Hälsokonsult och personlig tränare säger:

    Inspirerande läsning. Mitt motto kring mitt företag och livsdesign är att skapa ett liv som jag aldrig behöver semester ifrån. Därmed är jag också väldigt förtjust i min vardag. Gillar dock helger för det blir mer tid med familjen, men har ingen söndagsångest. Det hade jag alldeles för många år och skulle det dyka upp skulle jag göra den förändring som behövs för att slippa den igen 🙂

  2. Anna Forsberg säger:

    Tack för inblicken i din vardag! Gillar såna här listor, så snor den kanske. Kan nog vara lämplig när vi flyttat in i husbilen tänker jag, för då ser vardagen annorlunda ut än nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *