Som ni vet brinner jag för tidiga mornar. Den känslan som infinner sig på morgonen har jag ingen annan gång på dygnet. Men bara för att jag ser morgonen som min bästa stund betyder inte det att resten av dagen inte känns lika viktig.

Dagen börjar med morgonen och fortsätter in i en dag full av uppgifter och åtaganden. Det händer massor på dagtid. Alla gör vi olika saker eftersom vi inte har samma yrke men det är viktiga uppgifter som ska utföras. Många gånger går det i ett och det finns kanske inte mycket utrymme för att pausa och andas ut. Inte optimalt men för många ser verkligheten ut så. Sedan går dagen över i kväll som jag ser som oerhört viktig. På kvällen umgås vi med familjen. Vi tar igen oss efter dagen och kanske ser vi något program på teven.

[bctt tweet=”En skön kväll ger energi till nästa dag.”]

Hur lägger du upp din kväll? Stunden före sänggående. Att ha en kvällsritual är minst lika viktigt som att ha en morgonritual. På kvällen ska du varva ner. Samla ihop din dag och lägga undan den för att sova så du är redo för nästa dag. Du ska inte somna stressad med alla tankar fortfarande i ett virrvarr i huvudet. Det handlar om att finna det sätt som du varvar ner bäst på under kvällen så att du sedan kan lägga huvudet på kudden och somna.

I boken 5 AM är ingen tidpunkt. Det är en livsstil ägnar jag ett kapitel åt sömnen eftersom den är så viktig. Får du inte tillräckligt med sömn kan du inte vara fokuserad och effektiv i ditt arbete och du kan absolut inte gå upp tidigt på morgonen. Du ska rentav inte gå upp för tidigt.

Här nedan kan du ladda ner en PDF med tips på hur du kan skapa en skön kväll:

Skärmavbild 2015-03-06 kl. 13.09.48

 

Läs mer om sköna kvällar här! Här finns fler verktyg för att skapa en skön kväll.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *