För mig är te så mycket mer än en dryck. Det är inte bara att det är värmande, gott och törstsläckande utan ger också tillfälle till vila, samtal, ro, tystnad, möten, beslutsfattande, kreativitet och sällskap.

När en vän kommer hem till mig är te ett självklart inslag. Det förväntas till och med. Jag bjuder på det te som min vän uppskattar mest eller på någon ny sort jag precis köpt hem. Medan det står och drar i sin kanna väljer vi ut vilken kopp vi vill dricka ur och sätter oss sedan i soffan. Lagom till att vi har satt oss är teet klart och vi kan sitta med den varma koppen mellan våra händer medan vi pratar. Samtalet flyter på av sig själv och koppen fylls på efter hand. Ibland äter vi något till och ibland räcker det med bara te.

Teet sammanlänkar och är en bra igångsättare. Det ger en känsla av samhörighet och inbjuder till djupare samtal. Te sammanknippas ofta med en mysig stund vilket det ofta också är men den stunden kan användas till så mycket mer än bara det mysiga hemtrevliga samtalet. Den passar utmärkt till att prata om företagets utveckling eller till att sitta ner och fatta viktiga beslut. Du bestämmer såklart själv vilken känsla du vill ha och vad testunden ska betyda för dig men jag föreslår att du kanske tänker i ett bredare perspektiv.

Eventuellt har du en annan motsvarighet till det som teet är för mig så se teet som en symbol för det du har i ditt liv.

SKA VI DRICKA

2 tankar om “5 0’clock tea: En självklar del av ett samtal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *