önskelista

Jag är barnsligt förtjust i att fylla år. Inte för presenterna eller för uppmärksamheten utan för att varje år som jag lever bygger jag på min erfarenhetsbank. Det kan hända mycket på ett år som både är bra och mindre bra och allt det där gör mig till den jag är. Att fylla år för mig är lite som nyårsafton. Ett bra tillfälle att skriva min önskelista för de kommande 365 dagarna.

Artikel i Må Bra 5/2017

44 år ung på väg mot 45 år

Idag fyller jag 44 år. Vissa dagar känner jag mig gammal det måste jag erkänna men jag vet ju att det inte är någon hög ålder direkt. Det är nog snarare att tanken på att jag har mycket kvar som jag vill göra och jag vill inte att tiden rinner iväg. Samtidigt vill jag inte stressa genom livet. Jag vill känna livet och inte låta det passera bara för att tiden är svår att greppa. Så 44 år ung på väg mot 45 år.

önskelista

Önskelista för de kommande 365 dagarna

Vad tänker jag att det kommande året ska innehålla? Det kan jag såklart inte helt sia om men jag kan önska och sätta upp mål och göra vad jag kan för att de ska bli så. Idag fokuserar jag på önskningarna. Det där som är för min skull och som jag vill känna eller uppleva. Inte det som kommer driva in pengar eller som har med stora livsomfattande beslut att göra. Det sysslar jag så mycket med ändå.

Idag är jag hemma själv en stor del av dagen och den tänker jag tillbringa ensam. Jag tycker om att ge mig själv stunder att reflektera och det tycker jag passar utmärkt på min födelsedag. Jag tänker gäta en sen frukost bestående av äggröra, rågsmörgås och en smaskig smoothie. Jag ska lyssna till jazzmusik som alltid när jag filosoferar. Jag har hämtat in några kvistar från äppleträdet så jag kan se fram emot äppelblomster om några dagar. Men främst tänker jag fylla i min önskelista. De små och stora sakerna jag vill göra under det kommande året.

önskelista

Vad skulle du skriva på din önskelista?

6 tankar om “En önskelista för de kommande 365 dagarna

 1. Ingrid says:

  Jag är 52 och ett halvt haha! Jag är tillbaka till när man var liten då de där halva åren var viktiga att påpeka. Då var det för att man inte bara var 8, man var minsann ett halvår också. Nu är det för att man inte är riktigt 53 än. Efter fyllt 50 kom ingen livskris, snarare tvärtom – inre trygghet istället. Jag blottar numera det gråa håret, har slutat färga det brunt alltså, det känns modigt och kallar mig gärna tant – om tant betyder kaxig, modig, annorlunda.

  Har du lyssnat på Bodil Jönssons Vinterprat om att vara äldre idag? Mycket intressant, efter det programmet är varken 44 år eller 53 år gammalt.

 2. Dorotea says:

  Hihi! Vad roligt. Jag kan känna igen mig i det du säger med inre trygghet. Flera kallar mig för tant Doris och det gör mig inget alls.

  Jag har inte lyssnat till Bodil men ska se till att göra det. Passar till mitt kommande projekt känns det som.

 3. Emma says:

  Vad skönt att åldras med välbehag. Jag älskar också hur du gör stunden till din med musik, den vackra boken och de andra. Jag känner verkligen stunden som du beskriver den. Själv gillar jag också att göra listor, det finns något tillfredsställande i att planera, bocka av osv.

  • Dorotea says:

   Det ä ingen idé att lägga energi på att må dåligt över åldrandet. Alternativet är inte så lockande.

   Tillfredsställande är helt klart rätt ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *