Som jag har njutit av vackra juli. Solen. Värmen. Allt det vackra. Och jag tänker njuta mig igenom augusti också för än är det en månad kvar av sommaren. Det finns massor med sommar att suga i sig fortfarande och spara till en kall vinterdag eller en stormig höstkväll.

Det är den 1 augusti idag och för många betyder det att det börjar bli dags att återgå till jobbet och lämna årets sommarsemester bakom sig. Snart kommer vi få läsa blogginlägg och tidningsartiklar om hur hösten är här och hur det är dags att ladda om. Det ser jag fram emot men inte än. Det är inte höst än. Augusti är sommar. En hel månad till.

Trots detta känner jag hur min kropp och min hjärna börjar ställa om till nystart. Hjärnan tänker hösttankar och allt som ska göras och planeras. Om hur jag ska göra vissa ändringar för att få saker att fungera ännu bättre. Jag tror att vi är många som fungerar så här, som i augusti går in i nystart och börjar planera för alla förändringar som ska göras och hur vi ska bli bättre. Det tycker jag är helt okej men låt inte det ta ifrån dig ännu en hel månad av sommar även om du går tillbaka till jobbet.

Jag tänker så här:

– Mina tankar skriver jag ner och sorterar efter prioriteringsordning.
– När det kommer till jobbet gör jag tydliga, detaljerade planer för hösten eftersom i mitt jobb behöver jag ha framförhållning.
– Varje dag gör jag något som ger mig den där njutbara sommarstunden. Sitter ute på verandan en stund, går en promenad, sitter på en uteservering med en vän eller bara andas sommarluften.

När börjar hösten för dig?

sommar

2 tankar om “En månad kvar av sommaren.

  1. LyckligaPraliner says:

    Här där jag bor börjar hösten tidigt. Jag hoppas att denna månad blir fin och solig. Många år börjar träden få gula löv här i slutet på augusti.. Vad jag sett så har nedre delen av Sverige betydligt längre höst än oss. Den börjar inte lika tidigt heller. Känner några som bor i Stockholm och det är ju makalöst så det skiljer på årstiderna. Ibland funderar man ju verkligen varför man envisas med att bo här :)) Skulle vi flytta längre ner i Sverige kommer jag aldrig att klaga när hösten kommer. För den kommer ändå mycket senare än här. Fast då missar jag ju vintern… och den vackraste vårvintern.. Nej, jag tror jag bor kvar ett tag till 🙂

    Kram Ann-Louise

    • Dorotea says:

      Ja upp i Norrland där du bor är det förstås annorlunda men du kan ju fortfarande njuta av att det inte är snö upp till taknocken i alla fall 😛 Att flytta är inte lätt fast man klagar på det man har där man bor. När man verkligen tänker efter så inser man hur mycket man älskar med stället man bor. Stanna du där bland renarna tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *