En lista över dagens första gången

Jag listar dagens första gången

Som jag skrev i morgonens inlägg så är veckans fokus denna veckan att uppmärksamma första gången du gör något. Det borde inte vara speciellt svårt eftersom det är första veckan på året. Jag tänker ge er en lista över några av dagens första gången.

En lista över första gången från idag

Jag har verkligen försökt att tänka på vad jag gör idag och stanna upp och tänka till. Jag vill ju göra detta för att vara uppmärksam på vad jag gör men också för att medvetandegöra mig själv om mina dagliga rutiner. Det mesta har jag såklart koll på men jag är rätt säker på att jag gör sådant som jag inte tänker på och frågan är om dessa saker är relevanta eller inte.

Här är några av mina första gången från idag:

√ Jag har druckit årets första smoothie. Jag älskar hallonsmoothie så det gjorde mig glad.
√ Jag har sagt hej då till mannen när han gick iväg till jobbet. Inte speciellt glatt och kärleksfullt så det får jag skärpa till mig på.
√ Jag har packat böcker för leverans. Fortfarande inte en syssla jag tycker är rolig men att ni köper böckerna det gillar jag.
√ Jag har haft min första fokustimme och planerat dagen i min Bullet Journal.
√ Jag har städat ordning köksbänken och torkat av kaklet. Älskar skinande kakel.
√ Jag har tjatat på barnen om att plocka undan efter sig.
√ Jag har irriterat mig på att det hela tiden knackar barn på dörren men självklart är jag glad att barnen har kompisar att leka med, men det är en distraktion när jag jobbar.
√ Jag har städat undan julen. En syssla som bara görs en gång men det blev gjort just idag.

Jag har ringt årets första säljsamtal och det kan jag säga att det är kors i taket på.
√ Jag har suttit i soffan med sonen och myst fast det gjorde jag även igår när jag tänker efter.
Jag har svarat en journalist som mejlade mig under helgen. Alltid lika trevligt.
Jag har blivit irriterad på att det jag sitter och gör inte blir som jag vill. Det lär hända många många fler gånger i år. Behöver träna på att inte reagera med irritation.

Det har säkert varit fler första gången idag men nu kommer jag faktiskt inte på några fler. Det är helt klart intressant att lista det så här. Det blir inte enbart en lista över vad som varit första gången utan det blir tydligt att jag inte direkt varit sysslolös. Ibland kan det ju kännas som man inte riktigt får något gjort och detta blir ett kvitto på att det inte stämmer.

Dela på Instagram

Det skulle vara roligt att veta vad du gör för första gången. För att berätta så kan du dela en bild på Instagram och tagga den med #förstagången2017 och gärna också @dorro.se så jag ser lättare.

Detta kan göras under hela året eftersom det ju såklart inte enbart är så att du gör något för första gången första veckan på året. Säkert kommer du göra nya saker många gånger i år.

Jag ser fram emot att se vad du gör och vad du hittar på under 2017.

#förstagången2017

3 tankar om “En lista över dagens första gången

 1. malin hammar-blomwall - Your Lifestyle Coach säger:

  Jag har gjort många saker “första gången” i år.
  Men några är:

  * Tagit tag i hälsan rejält genom att “leva som jag lär” genom hälsosam mat och att planera in träning osv.
  * Börjat ta powerwalk både morgon/kväll
  * Börjat med den längre meditationen på 20 min i min Yoga App.

  Malin Hammar-Blomwall – Your Lifestyle Coach

 2. maria lennartsson säger:

  Första gången jag tränar i år dock en smula oplanerat. Jag har ofrivilligt styrketränat och sprungit 3 km idag. Jag känner mig mycket stolt och nöjd över mig själv. Först en joggingtur efter en glad hund som smet och sprang hela morgonrundan, stannade dock och glatt viftade på svansen då och då för att se till att jag höll ångan uppe. Därefter tog jag ett välbehövligt styrkepass på gymmet vita flingan ( dvs. uppfarten och parkeringen utanför huset) det tog ca 2 timmar. Nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe och tänker att det var nog inte så dum start på dagen iallafall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *