Jag vet inte om en fredag i november ser så mycket mer annorlunda ut än en annan fredag egentligen förutom att det idag är fasligt grått. Och mörkret börjar redan sänka sig fast klockan inte ens är tre på eftermiddagen.

Segt men effektivt

Jag har haft en seg dag idag men trots det har jag fått fasligt mycket gjort. Ibland förvånar jag mig själv måste jag säga. Dagar då jag vaknar pigg och tänker ”Idag ska jag få mycket gjort” så händer ingenting medan en dag som idag när jag vaknar trött så går arbetet som på löpande band. Väldigt underligt det där måste jag säga. Effektivitet beror helt enkelt inte alltid så mycket på hur trött eller pigg du är.

Dagens arbete

Det bästa idag var poddandet med Kicki. Det blev ett kul samtal där vi inte direkt höll oss till ämnet. Som vanligt med andra ord. Och jag lyckades bli upprörd. Igen. Vad är det här med att jag blir upprörd så ofta? Jag brukar ju bita mig i tungan i poddsammanhang men inte här. Här har jag blivit bekväm samt att Kicki och jag känner varandra så väl. Roligt är det och kanske passar sig min upprördhet i det formatet?

Förutom podda har jag tagit hand om administrativt arbete för en av mina kunder. En hel del fakturering blev det idag. Det är inte det roligaste jag vet men det är i alla fall väldigt tydligt när man är klar. Det gillar jag. Tydliga markörer för utfört arbete är väldigt skönt. Det är ju så mycket i arbetet som är flytande och det känns som det aldrig har något slut. I alla fall i mitt arbete.

Jag har även skrivit lite text åt en annan kund och så har jag suttit med skrivuppgifter till två klienter. Som jag nu kom på att jag inte skickat iväg. Det räcker visst inte bara att jag har det på min dator. Fixar det så fort jag är klar här.

Visionen ska på plats

Och jag har tänkt. Massor. Jag sitter redan och funderar på nästa år. Hur vill jag ha det då? Det här året slutar på topp och det kan jag känna är lite läskigt. Hur ska jag bibehålla trenden i nästa år? Vad behöver jag som jag inte har nu för att fortsätta mitt momentum? Jag sätter alltså inte mål och gör planer nu. Det kommer jag göra i mellandagarna i vanlig ordning men tankarna snurrar redan. Det gäller ju att visionen på plats innan planen skrivs.

Exalterande, not so much

Asså, det här inlägget är inte exalterande what so ever men så har min fredag hittills inte varit så exalterande heller. Det jag har kvar nu är att utvärdera veckan och kolla av om det är något jag har missat att göra. När jag har gjort det kan jag ta helg. En helt oplanerad helg dessutom. Skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *