utvärdering i färg

Att planera och utvärdera kanske inte är det bästa eller roligaste du vet men jag har knep för att göra det kul. Ett är mycket färg och det andra att ha en enkel metod. Varför komplicera det i gråskala när det går att göra enkelt i regnbågens alla färger?

DET GÅR FRAMÅT MED SUMMERINGEN

Jag har nu arbetat med att summera 2016. Jag har utgått ifrån frågorna som jag skrev om i inlägget i måndags och jag har också tittat på målen för året och kollat hur det har gått. Ekonomiska företagsmål har utvärderats och personliga likaså. Jag är inte klar med allt. Detta tar tid men jag har en bra början för när jag sätter mig och gör klart och dessutom sätter mina detaljerade mål för 2017. Det ser jag fram emot nu.

Enkel och färgglad utvärdering

ENKEL OCH FÄRGGLAD UTVÄRDERING

Här om dagen såg jag en bild på en mind-map som jag tyckte kändes som ett sätt att utvärdera och planera på en och samma gång. Enkel och med olika färger på pennorna så jag var såklart tvungen att testa. Jag valde att använda orden behöver, vill och bort. Vissa saker är nödvändiga för att få livet eller företaget att gå ihop. Andra saker är sådan man skulle vilja lägga till och så har vi såklart det där vi vill få bort helt. Sedan skriver man och drar streck till rätt ord med olika färger.

Detta sätt gör att du tydligt ser vad du vill ha kvar och vad du vill ta bort. Denna metod kan användas i fler sammanhang än inför ett nytt år. Det kan vara när du planerar ett nytt projekt eller evenemang.

enkel och färgglad utvärdering

FOKUS NÄSTA ÅR

Jag kunde inte låta bli att börja klura på vad jag vill fokusera på under 2017. Jag skrev ner några saker bara som en början på min tanke om framtiden. Det kändes spännande.

Att ha bestämda fokus hjälper att sätta målen och strategin för att uppnå dessa mål. Jag brukar ha flera fokusområden men det väljer man såklart som man vill. Det går bra att bara välja ett ord.

enkel och färgglad utvärdering

2 tankar om “En enkel och färgglad utvärdering gör det roligare och lättare

    • Dorotea says:

      Tack Malin. Utvärderingen är verkligen viktigt. Jag har kommit på flera saker jag inte tänkt på som kommer fram nu. Hoppas att det går bra för dig med din plan för nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *