Kärleken till anteckningsböcker är jag inte ensam om. Det vet jag med säkerhet. Det är något speciellt med en ny bok att skriva i.

Att bestämma vad en anteckningsbok ska användas till är en del av det stora nöjet i användandet av en vacker skrivbok. Tycker jag i alla fall. Ska den innehålla minnen, planer, att göralistor eller allt i ett. För ja, det går att göra på så otroligt många sätt.

Bullet Journaling

Om du hört talas om Bullet Journaling så vet du att det är att använda en enda anteckningsbok till att du behöver en skrivbok till. Du samlar allt på ett och samma ställe. Det finns ett helt system för hur det kan göras men det är inte bara systemet som är grejen utan just att inte ha många anteckningsböcker. Det är grunden för hela Bullet Journalcommunityt – att slippa bära på många böcker.

Och jag håller med att det är en bra idé. Jag använder min Bujo till planeringen. I den skriver jag vad jag ska göra under kommande vecka och gör en plan för varje dag. Jag skriver mina mål och målplaneringar i den och ibland hamnar även mina personliga tankar i den. Så ja, jag är för Bullet Journalingtänket. Det känns städat att ha det viktigaste samlat på ett och samma ställe.

Mer än en

Dock använder jag ändå mer än en anteckningsbok. Det gör jag för att jag inte vill blanda allt jag gör. Det blir förvirrande för mig samt att jag vill kunna ta med mig min Bujo i väskan vilket blir olämpligt eftersom delar av mitt arbete går under sekretess. Därför använder jag mer än en. Det jag använder mina andra anteckningsböcker till är att anteckna under mina coachingsamtal. En för varje klient. Det skapar ordning för mig och gör det lätt att bläddra mellan samtalen för att hålla samtalen inom klientens mål. 

Jag har oftast även en anteckningsbok för min egen skrivterapi. Där har jag diskussion med mig själv och det jag går och tänker på. Där hamnar mina tvivel och det jag kämpar med i min vardag. Det jag skriver där är privat och risken att någon bläddrar i dessa är inte stor vilket det däremot hade varit om jag skrev i min Bullet Journal.

Så för mig är flera anteckningsböcker svaret men jag älskar verkligen Bullet Journalfilosofin.

PS Jag planerar att skriva ett inlägg om vad du kan använda dina anteckningsböcker till och även ett inlägg om varför skriva är bra och hur det gör att du skapar en relation med ditt sinne.

En tanke om “En eller flera anteckningsböcker?

  1. Pingback: Därför är skriva bra för dig - Dorotea Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *