Dagarna i Bologna var lugna och sköna. Tiden var vår egen förutom några timmar på förmiddagen då det var kurs i författarskap. Då satt vi ute på en terass omringad av olivträd och njöt i solen medan vi deltog.

Jag hade planerat mycket mer stillasittande med pennan i hand men istället blev det mycket promenerande då jag inte kunde slita mig från de fantastiska byggnaderna, takmålningarna och resterna från romarriket. Det var en speciell känsla att vandra på gator som en gång romarna byggt och se ruiner av portar som ledde till knutpunkter i romarriket. Jag njöt av allt det vackra. Jag njöt av människorna, av gränderna, av det antika, av glädjen och av maten. Jag kommer att åka tillbaka igen mer påläst så att jag kan insupa ännu mer av stadens historia. Och självklart ska jag en dag ta mig till Rom.

IMG_4451
Dagen började i frukostmatsalen där en fantastisk frukostbuffé fanns uppdukad. Det var skönt att sitta där i lugn och ro varje morgon och börja dagen med fräsch frukt.

 

IMG_4289
Efter frukosten satte jag mig på terassen och tog till mig av den kunskap som kurshållarna och de andra deltagarna delgav.

IMG_4303
Varje dag hamnade jag på Piazza Magiorre. En fantastiskt vackert torg där italienarna själva tillbringade en hel del tid samt att där fanns den fantastiska Basilica of San Petronio.

IMG_4756
En ruin av muren som omringade Bologna och där de nio portarna ut i romarriket fanns.

IMG_4534
Hustaken i Bologna. Detta är ett klassiskt Bolognafoto men de flesta tar det från det höga tornet men jag tog det när jag åkte på en tur runt Bologna.

IMG_4391
Vid lunchtid tog jag mig in i de smala gränderna där det fanns både matmarknader och restauranger. Underbart att känna dofterna av grönsaker och frukt.

IMG_4400

IMG_4406
Parmaskinka och mozzarella till lunch hade jag nog kunnat äta varje dag. Jag brukar inte tycka om mozarella men jag har helt klart blivit en mozarellaälskare.

IMG_4383
En av alla fantastiska takmålningar. Denna i det gamla universitetet som är ett av världens äldsta universitet.

IMG_4788
En paus på ett kafé hörde till den dagliga rutinen. Antingen med sällskap eller bara för mig själv med min penna och mitt anteckningsblock.

IMG_4334
En paus i allt turistande behövdes med jämna mellanrum. Här i en fåtölj gjord av sten.

IMG_4242
Och dagen avslutades med middag på någon väl utvald restaurang. Avsides från alla turister. Det är mer trivsamt att sitta med italienarna tycker jag.

2 tankar om “En dag i Bologna eller det går inte att göra en stad som Bologna rättvisa

  1. Maria says:

    Härliga bilder, och mozzarella är bland det bästa som finns <3 Scarmorza rekommenderar jag också att prova på, det påminner om mozzarella, men den som jag testat har varit mera fast i konsistensen. Supergott hur som helst! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *