En enkel kravlös lördag är den bästa sortens lördag. Utan planer. Utan mål. Bara vara. Det är så jag vill ha det.

Det innebär att jag vaknar tidigt, före alla andra vilket inte är svårt i min sjusovarfamilj. Dock går jag inte upp. Jag ligger kvar och läser, tänker, skriver. Jag gör något som ger mig god energi helt enkelt.

Det kan ta flera timmar innan någon annan i familjen vaknar så jag är för mig själv rätt länge. Ja, alltså, mannen ligger bredvid och när han vaknar fixar han te och kommer med det till mig i sängen. Det är en stående rutin. Första koppen te på en lördag ska drickas i sängen.

Resten av dag tar jag som den kommer. Det blir promenader, sitta på altanen på sommarhalvåret eller så hamnar jag vid min dator och skriver. Det är något jag gärna gör varje helg men det är inte alltid känslan för det finns.

En bra lördag
En bra lördag

Igår blev det en promenad med mannen och hundarna. En kort sådan då jag tyvärr inte klarar av att gå långt men då jag bor på vid både skog och hav så är det inga problem att hitta en fin plats att vara på.

Vi går förbi en hage med långhåriga kor som är roliga att stå och titta på. De brukar stirra på en länge och denna gången störde vi en av dem mitt i lunchen. Mitt mål med dagens promenad var att sitta på en sten och titta på vitsipporna så vi tog oss till en liten skogsdunge där vitsipporna brukar stå sig lite längre då den ligger i skugga. Där stannade vi en stund och var tysta. Hundarna tuggade på pinnar och tyckte livet var bra.

Det var hela promenaden men det viktiga är inte hur långt jag går eller hur länge jag är ute utan att jag faktiskt är ute och njuter av stunden. Och det gjorde jag verkligen.

Resten av dagene skrev jag och tittade Let´s dance.

Vad vill du helst göra på helgen?

En bra lördag
En bra lördag
En bra lördag
En bra lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *