I fredags var jag iväg på tjejkväll där temat var empowered women och där vi fick i uppdrag att ta med oss citat som vi kände visade på vår styrka. Styrkan i att vara kvinna eller hur vi nu valde att tolka det. Det hela blev ett samtal om självklarheten i kvinnlig duglighet och om att det är viktigt att stå upp för sig själv. Det hela mynnade ut i att empower yourself.

Du är kvalificerad

Det finns inget bra ord för empower på svenska. I alla fall tycket inte jag det men kanske kan ordet kvalificerad ge en liten ton av vad i alla fall jag menar. Att vara kvalificerad och ha styrka att utföra ett arbete eller en mission. Det är större än att gå till jobbet och göra sin sak. Det handlar om att stå rakryggad i sin övertygelse om att klara av det som man bestämt sig för att göra i ett högre syfte än att enbart utföra det dagliga. Det är livsverket på något sätt men också det här att man som kvinna, spelar ingen roll – VI KAN! Vi är alla kapabla och det ska inte vara skillnad.

Nu låter det som vi hade ett feministparty av något slag och det kanske vi hade men det handlade mer om att det är viktigt ämne att prata om och vi kände att det är dags för lite extra styrka i vintermörkret. Jag skulle nog helt ärligt säga att fokus under kvällen mer var bubbel i glasen och god mat.

Mina citat

Hur som helst. Jag vill berätta vilka citat jag hade med mig för ja, såklart följde jag inte reglerna med att ta med mig ett citat. Jag hade med mig fyra. Till mitt försvar så förklarade de tre första citaten det citat det hela mynnade ut i. Jag utgick från ordet empower när jag letade upp mina citat.

Keep going because you did not come this far just to come this far.

Det finns ingen anledning att stanna upp för att målet är nått. Det finns alltid något nytt och mer att sträva efter. Jag tycker snarare att målet hela tiden flyttas fram. När jag närmar mig ett mål så omvärderar jag och sätter ett nytt mål som gör att jag behöver gå ännu mer. Självklart firar jag mina steg men målen får jag allt fortsätta jobba mot. Jag kommer inte vara klar förrän jag dör. Kanske inte ens då.

Her intuiton was her favorite superpower.

Jepp, magkänslan är superviktig för mig. En idé kan vara superbra men känner jag inte för den i hela kroppen och framför allt magen då spelar det ingen roll. Det kommer inte bli ett bra resultat. Det är inte det jag ska göra just nu helt enkelt. Magen får tala högt under min resa framåt.

A women is like a tea bag – you can’t tell how strong she is until you put her in hot water.

Den här gillar jag. Den är väldigt mycket jag. Jag testar hela tiden mina gränser och ger mig in i sådant som är helt nytt för mig mest hela tiden. Jag behöver utmaningar för att växa och jag behöver göra sådant som är svårt för att ta reda på min egen kapacitet. Ibland visar det sig inte vara något för mig och då har jag lärt mig det och ibland är det en match in heaven.

Actually, I can!

Dessa tre citat som alla på något sätt förklarar min personlighet mynnar ut i det här sista korta citatet. Jag KAN! Jag kan vad jag vill om jag bestämmer mig. Som jag har sagt förut så är det just det här som är min främsta trigger: Säg inte att jag inte kan för då kommer jag ge mig ut och göra det. Jag är envis som få och har jag bestämt mig så jobbar jag för resultat. Med det sagt, så lägger jag ingen prestige i att lyckas. Ibland går det inte men jag gjorde mitt bästa. Det är inte att vinna som är grejen för mig. Det är att bevisa för mig själv att jag är kapabel.

Empower yourself

Den här typen av citat tycker jag är bra att leta fram. De ska passa dig men också ha en drivkraft i sig. De kan kanske belysa den du vill vara, är på väg att bli. Det blir en styrkeresa kan man säga. En resa i att bygga upp din egen kapacitet och förstå att du är kvalificerad.

Letandet efter de rätta citaten blir som en utvärdering av din personlighet och också din kraft. Den där kraften du har inom dig som hela tiden jobbar för att du ska växa och bli mer av det du är. Hela tiden! Det blir en resa genom dina erfarenheter för du kommer se att de applicerar på sådant som du har gjort som tagit dig hit där du är idag. Så en resa down memory lane samtidigt som de ska vara en drivkraft för dig när du beger dig framåt.

Du kommer drunkna i citat och jag tror även du kommer ha riktigt kul när du läser igenom allt som finns. Det hade jag.

Och du, om du har möjligheten, samla dina vänner och läs upp era citat för varandra och berätta era tankegångar. Jag lovar att det ger styrka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *