1911788_961837233849897_1473712094543979347_nIdag har jag möjlighet att presentera Gerd Wallin som gästbloggare. Hon är karriärcoach och utgår ifrån Stockholm. Idag skriver hon om ett möte och ett tidigare minne. Om hur en tanke kan förändras under ett möte med någon annan.

 

Jag åt lunch på seniorboendet Rönningeborg idag. Jag trivs så bra där mitt i lugnet och ändå mitt i livet. Kvinnor som berättar om vänner som de förlorat. Livskamrater sedan ”vi var babies” som en kvinna uttryckte det. En gång mötte jag en kvinna där. Under tiden vi åt vår lunch hade hon hunnit bjuda mig hem till sig för att hjälpa henne med tvätten.

När jag pluggade till coach, var just min tanke att arbeta med seniorcoaching. Så många ensamma människor som sitter i sina lägenheter och väntar. Ja, vad väntar de på? Jag startade seniorcoaching på en mötesplats i Tumba. Men det visade sig att de som kom till mötesplatsen var ju inte ensamma eller behövde coching i att mötas. Det är de som sitter hemma ensamma som behöver. Men, jag kom aldrig på hur jag skulle komma i kontakt med de ensamma seniorerna. Jag kunde ju inte gå runt och knacka dörr. Pensionärsföreningarna var inte intresserade.

En dag erbjöd en kollega i coachingnätverket ICF Stockholm mig att samarbeta med henne som karriärcoach. Jag arbetar idag som karriärcoach och stormtrivs. Och, jag skulle alltid kunna alternera med seniorcoaching, eller hur?

Gerd Wallin
Certifierad coach
www.coachingochkonsult.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *