Du blir som du umgåsIdag sitter jag på Comfort Hotel i Göteborg. Jag sitter här i egenskap av styrelsemedlem i Influencers of Sweden och idag har vi CoWorking hela dagen. Jag sitter i hotellobbyn och här ska jag jobba med mitt och prata med andra som arbetar med liknande saker som mig. Något som jag som är en van nätverkare har lärt mig är, att man blir som man umgås.

Du blir som du umgåsDu blir som du umgås

Att bli som man umgås är ingen liten sak utan riktigt viktigt för dig som har mål och ambitioner. Om du har en önskan att uppnå något specifikt eller bli på ett visst sätt så gäller det att du umgås med andra människor som har samma driv eller som redan är där du önskar vara. För driv smittar och även framgång.

Driv smittar och även framgång.

Om du vill bli bäst på hästuppfödning och ridning till exempel så är det klokt att vistas i ett stall eller om du tänker att du vill starta företag och bli bäst i din bransch så är det bra att leta upp människor som redan driver företag. Leta upp de personerna som är framstående inom ditt område.

Du blir som du umgåsFramgång inom min profession

Man brukar säga att man blir som de fem personer som du har närmast dig men jag vill nog utöka det till tio för jag har ju min man och mina barn närmast och där försvann tre platser. Nu menar jag inte att inte de ger mig inspiration men där handlar det om att vara mamma och fru och inte entreprenör lika mycket. Jag vill ju bli en bra entreprenör och uppnå framgång inom min profession.

“You are the combined average of the five people you spend the most time with.”

Jim Rohn

Du blir som du umgåsHur gör jag?

Hur gör jag för att komma dit? Jag nätverkar massor och jag lyssnar på vad andra gör. Jag har samlat personer med samma driv som jag har omkring mig. Jag har många människor, som jag inte känner personligen, som förebilder. Jag läser vad de gör och lär av dem. De flesta som jag har närmast är också entreprenörer och driver företag. De gör inte exakt samma sak som mig men de driver sina företag på det sätt som jag önskar. Jag har även andra personer nära som är min vila. De jag umgås med på min fritid. De är också drivna och idérika men de är inte mina kollegor när jag arbetar. Stor skillnad där.

De personer som du har i din innersta krets är personer som du umgås eller interagerar med ofta. Ni pratar om ämnen relaterade till era områden, ni spånar och utvecklar idéer tillsammans och ni ser till att vara varandras inspiratörer men också en broms när det behövs.

Du blir som du umgås Tänk så här

Hur ser det ut för dig? Har du koll på vilka du tillåter påverka dig? Är det personer som vet vilka mål och önskningar du har?

1. Identifiera vilka personer du ser upp till.

2. Ta reda på vad som är viktigt för dem.

3. Ta reda på hur du kan hjälpa dessa personer.

4. Agera. Träffas. Kommentera på deras bloggar. Gör något.

5. Vårda er relation och kräv inget tillbaka

(inspirerad av Hal Elrod)

Att läsa en persons blogg kan verka banalt men om du också vill ha en stor blogg som alla vill läsa så behöver du ju ta reda på vad den här personen gör för att få dig och andra att hela tiden återkomma. Om du vill driva ett stort klädföretag så följ andra entreprenörer som redan har sitt klädföretag igång och syns på marknaden. Du kommer få tips på hur du kan göra om du är duktig på att analysera det de skriver och gör. Jag lovar!

Verkar detta underligt? Du skulle ju koppla dig med människor som driver dig framåt så varför ska du inte kräva något tillbaka? Jo, för du kommer samla på dig massor med energi och kunskap för att du följer/träffar dessa personer. Självklart ska du även ha personer som du faktiskt träffar regelbundet och arbetar tillsammans med där även dina idéer och tankar får vara i centrum.

Idag inspireras jag av andra

Idag sitter jag som sagt i en hotellobby och arbetar. Under dagen kommer det dyka upp nya personer hela tiden. Alla arbetar som influencers vilket betyder att de älskar att inspierera andra människor och på ett eller annat sätt tjänar pengar på att göra det. Att ha en sådan dag då och då gör att jag kommer nära branschen och vi kan under dagen diskutera ämnen kring vårt arbete. Superintressant, engagerande och otroligt energigivande.

Med på bilderna idag är Maja Hurtigh och Malin Lundskog.


På lördag (10/3) drar MiniMaraton i planering igång. Det blir två dagar med fokus på utvärdering, målsättning och action plan för kvartal två. Anmäl dig du också!

5 tankar om “Du blir som du umgås

 1. Johan | grattisvarlden.se says:

  Jag håller med om att nätverk är en viktig del oavsett vilken bransch man är verksam inom. Samtidigt behöver man personer från andra områden för att kunna bolla idéer och få andra infallsvinklar. Det är lätt att alla inom en och samma krets är stöpta i samma form.

  • Dorotea says:

   Ja oja! Och jag menar inte att alla ska vara från samma bransch. Det är det jag menar med drivande personer för min del. De kan arbeta med ngt helt annat men jag vill ha personer i min professionnela sfär som också vill framåt för den energin smittar. Och det där med att vara stöpt i samma form håller jag helt med om. Jag löste ett sådant problem igår för ett gäng tandsköterskor som inte alls kunde se lösningen men för mig var den självklar.

 2. Helena Roth says:

  Ja, visst är det viktigt att fundera igenom vem man umgås med, för det stämmer ju det där. Att vara medveten om ”vem vill jag vara, hur vill jag vara” är en bra start, för då kan man också känna efter ”vem inspirerar mig att vara mitt bästa jag”.

  Ett rikare liv-podden har ett avsnitt på just detta tema förresten, de kallar det ”påverkansgrupp” och lägger in upp till 20 personer i den, så lite enklare att inte fylla upp platserna bums. 🙂
  http://ettrikareliv.se/rikedomspodden-20-traffa-nya-vanner-pa-bussen-av-lennart-och-charlie/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *