Godmorgon på er allihop. Denna vecka är det Bokmässa. Jag är superexalterad och redo att prata böcker och träffa andra som älskar att både läsa och skriva. Det kommer bli kanon. Det vet jag.

Att stå på Bokmässan har inte alltid varit vad jag drömt om. Visst har jag alltid älskat att skriva men att jag på riktigt skulle skriva böcker det trodde jag inte. Det var inte det jag hade som mål med mitt skrivande. Jag har bloggat sedan 2004 och det var mitt sätt att nå ut och göra det jag älskar. Det räckte bra.

När jag startade mitt företag insåg jag att mitt skrivande kunde bli mer än en hobby. Jag kunde utveckla det till något större och samtidigt skapa mervärde i mitt företag. Där började drömmen om en bok. Den drömmen uppfylldes mycket snabbare än vad jag någonsin kunde föreställa mig. Att få stå på Bokmässan blev en bonus för mig. Jag fick möjligheten så jag nappade.

Drömmar är något vi bär med oss under många år eller så kommer de som en idé som snabbt övergår i verklighet och inte får vara en dröm speciellt länge. Varför är det så? Jo, för ibland handlar det om tajming men framför allt om att för att en dröm ska uppnås så behöver den tas ner från drömstadiet till verkligheten och förankras där. I verkligheten sätter du en början och bestämmer när det ska bli klart. I verkligheten gör du den tydlig för dig och tar reda på vad du behöver för att nå fram. Det är inte bara något som finns i ditt huvud och väntar på sin tur. Utan du agerar. På riktigt! Och nyckeln ligger i ordet agera. Det pratar jag mycket om. Det händer ingenting om du inte GÖR. Det är i görandet som drömmar uppfylls. Låt inte den dröm du tagit ner från drömmarnas land och skapat en plan för bli liggande. Agera medan du har motivation.

 [bctt tweet=”I drömmarnas värld har du ingen början och inget slut.”]

Alltså:

Ta ner drömmen till verkligheten och förankra den.
√ Skapa en början och ett slut.
 Gör det tydlig för dig. Med andra ord skapa en plan.
√ AGERA! Sätt igång.

IMG_5875

6 tankar om “Godmorgon måndag: Drömmars uppfyllelse

  • Dorotea says:

   Ja det är alltid bra att ha en plan. Skriv ner hur slutmålet ser ut och hur du ska ta dig dit. Det underlättar. Du kan inte veta när du är framme om du inte har en tydlig slutdestination.

 1. Maria says:

  Du har rätt, man når inga mål utan att drömma utan det gäller bara att göra. Vet man inte riktigt hur man ska komma igång så är det bara att göra något så brukar det ge sig när man agerar. Lycka till på bokmässan!

  • Dorotea says:

   Ja det säger jag ofta: Bara gör något så ser du att det släpper. Man kan lösa knutarna när de kommer. Det är ingen vits med att oroa sig för dem i förväg.

   Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *