Dorros tankar från altanen

tankar från altanenHur har du det? Jag hoppas att du njuter lika mycket som jag i sommaren. Jag fortsätter att vara chockad över att varje morgon vakna till ännu en fantastisk sommardag. Jag har börjat undra om jag verkligen är i Sverige. Det känns overkligt och helt magiskt. Som du nog vet tillbringar jag mycket tid på min altan så nu kommer här mina tankar från altanen. Lite av det bästa som händer just nu.

tankar från altanen

Jag tillbringar en stor del av mina dagar på altanen. Jag har inget behov av en massa äventyr på sommaren. Resten av året är så intensivt med arbete så jag tar det helst lugnt under min ledighet. Självklart åker jag iväg på dagsutflykter med familjen men eftersom vädret är så fint så föredrar sonen att vara hemma och spela fotboll större delen av dagarna.

tankar från altanenDorros tankar från altanen

När jag sitter här på min altan kommer jag tänka på en massa olika saker som jag vill göra i höst men framför allt blir det tankar om nuet. I mitt medlemsprogram Be Your Power har vi denna månaden fokus på glädjeämnen – det lilla extra som förhöjer dagen och jag märjer tydligt att mitt eget fokus verkligen är just där. Det är så påtagligt hur jag aktivt dras med i de olika ämnen som pågår i programmet varje månad.

Idag vill jag dela med mig av några tankar och observationer från min altan.

Bästa boken

Hmm, jag kan inte påstå att jag har läst speciellt mycket i sommar men jag har läst om böckerna om Arn eftersom jag och familjen åkte till Varnhem. Det kändes passande. Och nu läser jag Arvet efter dig av Jojo Moyes.

Bästa hundaktiviteten

Hundarna alltså. De älskar också sommaren. De är så glada att bara kunna ligga ute på altanen och gotta sig. Det bästa de vet just nu är att tugga på samma pinne. De letar upp en pinne och lägger sig på gräsmattan och tuggar. Såklart älskar de att gå på promenad men det gäller ju året om.

tankar från altanenBästa rosévinet

Jag kan inte påstå att jag har druckit extra mycket rosé nu i sommar. Jag dricker överhuvudtaget väldigt måttligt men ett glas någon gång ibland är gott. Jag dricker helst bubbel och har nyligen börjat uppskatta rosébubbel. Just nu tycker jag att den bästa är Loius Bouillon Rosé från området Crémant.

Det bästa med fotbolls VM

Som ni kanske förstått så är jag väldigt förtjust i fotboll och jag tittar på alla matcher nu under VM. Det jag tycker har varit det bästa är hur glada alla varit när Sverige spelat så bra. Gemenskapen som det har skapat. Jag roas också väldigt när det spelas snygg fotboll.

Jag tippade att Frankrike skulle komma till final tidigt i turneringen. De har spelat riktigt bra. Att Kroatien också ska spela final känns riktigt kul. De är ett så litet land och ändå lyckas de fiska fram så många bra spelare.

Bästa TED X i Facebookflödet

Då och då kommer det riktigt bra information i Facebookflödet. Nu har det dykt upp en film som handlar om vad som ger glädje vilket är väldigt passande med tanke på ämnet i medlemsprogrammet. Det handlar om hur färg gör oss glada och hur de färg och detaljer till och med kan göra oss mer produktiva. Titta på det här.

Godaste maten

Då jag nyligen påbörjat en ny medicinbehandling för mina ledinflammationer så har jag i stort sett tappat aptiten helt och det mesta jag äter smakar konstigt. Jag har kommit fram till att det jag kan äta och njuta av är frukt, grönsaker och smoothie. Det är verkligen tur att jag tycker om att äta just det.

tankar från altanenBästa stunden på dagen

Jag älskar tidiga morgnar men nu under ledigheten har jag inte gått upp speciellt tidigt. Kvällarna blir sena och då behöver jag sova på morgonen. Den bästa stunden är trots det den första stunden efter att jag gått upp och klätt på mig. Då brukar jag sätta mig på altanen och dricka te och en smoothie. Det är skön stund. Då brukar jag tänka igenom vad jag vill göra under dagen och det gör mig redo för det första jag vill ta tag i.

Bästa nyheten

Åååh, det är helt klart att de thailändska pojkarna som fastnat i en vattenfylld grotta blivit räddade. Alla pojkarna och ledaren. Jag läste någonstans att ledaren varit munk tidigare och det han lärde pojkarna för att hantera situationen var att meditera för att hålla lugnet. Vilken klok man.

De små sakerna att glädjas över

När dagarna går sakta fram och jag inte har så många måsten att ta tag i så blir det så mycket enklare att notera de små sakerna som ger mig glädje. Det har varit fotbollen, de vackra blommorna i trädgården, morgonstunden, barnens lek och de härliga utflytkterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *