Det kan ju verka väldigt knasigt att jag skriver mitt namn med ett litet d i början men det gör jag. Alltid dorro med litet d. Det vet vi ju alla är fel. Ett namn skrivs alltid med stor bokstav men jag har ändå valt att göra så. Inte i officiella sammanhang som när ett dokument för en myndighet ska skrivas under men alla andra sammanhang. Varför gör jag så?

dorro forever

Jag har skrivit mitt namn med litet d så länge jag kan minnas. Mitt namn är Dorotea men jag har kallats för dorro forever och det stavas med litet d. Det hela började med att jag skrev fel vid något tillfälle och såklart fick jag en tillsägelse av min lärare. Jag skrev rätt nästa gång men sedan skrev jag dorro med litet d igen och fick återigen en tillsägelse.

Efter den andra gången jag blev tillsagt fortsatte jag skriva på mitt sätt och min lärare slutade att säga till mig. En dag frågade hon varför jag gjorde så. Mitt svar:

Jag är ju kortast av alla så jag tycker det passar bra med ett litet d och jag tycker det ser finare ut också. Passar bättre med de runda o:na.

Ett människa är sitt namn

Nu för tiden heter mitt bolag dorro AB. Med litet d. Det har stannat hos mig. Det har blivit mitt jag och det finns ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept. Jag får ofta frågor om varför jag skriver som jag gör så jag tänker att det även är ett trevligt samtalsämne. Det brukar öppna upp för ett trevligt samtal kring vikten av att göra det som känns rätt för en. Hur man skriver sitt namn kan verka vara banalt men alltså vad är det första du får reda på om en människa? Vad personen heter. En människa är sitt namn och jag är dorro med litet d.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *