Du gör massor. Du tycker att du tar exakt de steg du behöver men ändå når du inte fram. Ibland stannar du till och gör ingenting och målet blir nästan omöjligt att se och den där känslan att vilja ge upp börjar gnaga bak i huvudet.

Det går inte ut på vem som tar sig snabbast fram. Det går inte på tid. Det är inte viktigt att det går snabbt överhuvudtaget. Nä, det hela går ut på att du gör rätt saker för att nå fram. Att göra rätt är viktigare än att ta sig fram med fart. Försiktighet och noggrannhet lönar sig för det mesta och det är svårt att åstadkomma om du skyndar dig för mycket.

[bctt tweet=”Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.”]

Man brukar ju säga att det är inte målet som är det viktiga utan vägen dit och så är det verkligen. Jag har märkt att mitt mål är detsamma hela tiden men vägen dit korrigeras ständigt. Jag kommer på nya saker, träffar nya människor och möjligheter öppnar upp sig som gör att jag kan göra annorlunda. Det är så det ska vara. På vägen kommer du lära dig nya saker och stöta på människor som du annars aldrig hade träffat.  Du kommer ta bamsekliv framåt och ibland även flera steg bakåt. Du kommer ifrågasätta din egen intelligens och du kommer hoppa av glädje. Det är resan det handlar om.

Så varför springa sig igenom den? Det är mycket bättre att insupa intrycken.

Om du känner att du vill ge upp läs: 5 tips på vad du kan göra om du känner för att ge upp.

Detta inlägg är det fjärde och sista under temaveckan med citat av filosofen Konfucius. Hans tankar i mer modern tappning. Det handlar inte om hans filosofi utan om tankar kring några av hans kända citat.

IMG_6392

 

3 tankar om “Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar

    • Dorotea says:

      Ja så tänker jag också. Livet går ut på att ta sig framåt och lära sig på vägen. Det är utveckling hela tiden. Välkommen hit Tess.

  1. Pingback: Lördagsuppenbarelse #Blogg100 |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *