Lycka finner du i det lillaDet är lätt gjort att glömma bort allt som är bra när man springer i ekorrhjulet. Lyckan och glädjeämnena som finns där kan fördunklas av måsten och bråttom. Det är synd tycker jag. Jag gillar att se det lilla i vardagen och har alltid varit rätt så bra på det. Lycka finner du i det lilla.

Lycka finner du i det lillaVad betyder det att vara lycklig?

Att vara lycklig är ett koncept som kan vara svårt att förstå sig på. Vad betyder det egentligen att vara lycklig och hur mycket lycklig ska man vara egentligen? Är det något man är hela tiden eller en liten stund om dagen? Det är diffust på något sätt men ändå tror jag de flesta har en bild av vad det betyder och har känt känslan vid olika tillfällen i livet. Ofta eller sällan.

Hur vi känner lycka är individuellt och också hur mycket och ofta. Det är ett tillstånd som kommer och går och som är lite flytande. Det är ju fullt möjligt att vara lycklig mitt i ett stressigt moment i sitt arbete för att det är något du verkligen tycker om att göra. Det är enklare att vara lycklig när allt flyter på, solen skiner, fåglarna kvittrar och alla omkring dig också är glada.

Lycka finner du i det lilla

Lycka finner du i det lilla

Jag tror att lyckan finns lite överallt. Den kommer i portioner. Vissa dagar flera portioner och anda färre. Vissa dagar är lyckan svår att känna igen medan andra dagarn är den bara där och känns som en självklar del av en själv.

Jag har alltid varit rätt så bra på att se lyckan i det lilla. En blomma i vägkanten eller glittret i ögonen på ett barn när jag passerar. Det behöver inte vara mycket för att jag ska få ett lyckorus. Detta lyckorus stannar kanske kvar hos mig en stund eller så försvinner det lika snabbt som det kom. Det finns ingen regel. Det enda jag vet är att det är svårt att hålla kvar känslan.

Lycka finner du i det lillaMin tolkning

Detta är min personliga tolkning. Hur du känner och hur lyckan kommer till dig vet endast du. Kanske är du en person som går omkring i lyckorus ofta eller så är du den som söker lyckan men har svårt att finna den. Berätta gärna. Det är intressant att höra.

4 tankar om “Lycka finner du i det lilla

  1. Helena Roth says:

    Även jag är bra på att bli lycklig (och ofta rörd) av det lilla. Solens strålar genom lövverket, en blomma som tagit sig upp genom asfalten, när sonen kommer och pussar mig godnatt, att få ett #snigelpostklubben-brev i brevlådan, att stoppa en solvarm jordgubbe i munnen direkt från landet…

    Och precis som med alla andra känslor så är inte lycka varaktig – för det är inga känslor. Det är inte så de funkar. Så det gäller att njuta av dem när de är på besök, liksom. 🙂

  2. Magnus Blixt says:

    Har en magnet på ytterdörren som påminner om: ”Love isn’t a big thing. It’s a million small things.” – och så tänker jag att det till stor del fungerar. Många små ”lyckor” på rad blir så mycket större än en kortvarig lycka följd av långt mörker – även om ett enda ljus kan tämja nog så mycket mörker när man tänker efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *