Ja, det är långfredag och det är påsk och det ska firas med familjekalas på alla möjliga ställen men hej bloggen ändå.

Igår kväll dök det upp ett jobb som jag behöver ta tag i trots att jag planerat en jobbledig helg. Det betyder att jag förutom allt som redan är planerat ska få till tid att sitta ner och få ordning på denna sak jag behöver göra. Det är intressant för mig och det är utmaning för hjärnan. Hur gör jag? Mina dagar är redan rätt fulla med roligheter av alla dess slag. Jo, jag får vara smart med min fördelning av tid.

Som nu sitter jag och skriver det här inlägget. Det har jag lagt en stund på att göra för att sedan övergå i att packa ordning det vi behöver ha med oss till min syster som vi ska tillbringa dagen hos. När ska jag göra det där oväntade arbetet då? Jo, det kommer jag göra när något står i ugnen och jag inte kan göra så mycket annat än prata. Då får min kära syster prata med någon annan en stund och jag får gå in i jobbmode. Det handlar om att finna de små tillfällena. Det går att göra rätt mycket på en kvart om fokus finns där.

[bctt tweet=”Det går att göra rätt mycket på en kvart om fokus finns där.”]

Fördelning av tid handlar inte om att det behöver vara stora sjok av tid på varje moment du gör. Det kan vara att finna de små stunderna emellan. De stunderna då du kanske sätter dig och tittar på Facebook i vanliga fall. Det viktiga är också att inte lägga kravet att du ska bli klar med en gång för förmodligen är det inte rimligt men många kvartar tillsammans blir efter ett tag ett par timmar. Dessa timmar kommer att göra jobbet, om än inte i samlad enhet, men klart. Kanske kan det vissa gånger vara bättre för under tiden som du lämnar det du gör faller pusselbitar på plats. I alla fall i det projekt jag har framför mig denna helg.

Alltså, det går att fördela sin tid smart även under pressade situationer. Det går att finna tid där en tror att det inte finns tid. Och det handlar om samlat fokus i den stund vi får. 

Vad är det jag ska göra? Jag kan säga att det handlar om tid (haha) och att det är ett hopsamlande av fakta på en och samma plats istället för på spridda ställen. Låter det tråkigt? Nä, faktiskt inte. Jag tycker om det.

Jag önskar dig en underbar påskhelg med många trevligheter. Jag önskar att du lägger din tid på det du vill och att du har roligt under tiden.

påskägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *