Jag tänker ofta på det här med balans. Det är viktigt vet jag ju men jag är inte övertygad om att jag tycker balans är samma som andra tänker. Fast jag vet inte för nu tänker jag högt så bare with me…

Vad menas med balans egentligen?

Allt beror på vad vi menar med balans egentligen. Menar vi att allt ska vara på plats och ha sin ordning i planen då håller jag inte med men om balans innebär att jag gör det jag vill och behöver göra och mår bra i det, då håller jag med.

Vi har ju en massa olika saker vi vill göra i vår vardag. Vad det är varierar såklart från individ till individ. Det är träning, socialt umgänge, familj, jobb och en och annan hobby kanske. De här sakerna bollar du med i din vardag. Du planerar och bokar in och försöker att få det att stämma med den tid du har till förfogande. Det där gör vi allihop. Det är ett ständigt pussel där inte alla bitar alltid får plats.

Och det där med bitar i ett pussel där inte alla alltid får plats tror jag är en del av min poäng. Alla får inte plats. För mig är det okej. Jag har massor jag tycker om att göra och dessutom är jag otroligt nyfiken så det kommer hela tiden till nya fantastiska saker som jag vill prova på. Jag kan på inget sätt göra allt som jag tycker om att göra i kombination med jobb och familj. Jag får helt enkelt prioritera och det jag för tillfället prioriterar bort kommer tillbaka i en annan period i livet. Cyklerna kan vara olika långa beroende på aktivitet. 

Om du är nöjd så är det väl bra?

Så länge jag är nöjd med den tillvaro jag har just nu för tillfället så är jag i balans. I den balansen stökar det till sig då och då. Det jag vill göra krockar med något annat för att det för stunden upptar mer tid av någon anledning. Det kan vara ett stort projekt på jobbet som står inför deadline och då får något annat stå tillbaka en kort tid men det betyder inte att det försvinner. Det får stå på kö ett litet tag bara. Det är fortfarande prioriterat.

Ett liv i balans kanske just är att du hela tiden har ordning på dina pusselbitar utifrån intresse men också att de får samsas inom den tid som finns för den här veckan. Så om du träffar dina vänner, gör ditt jobb, hinner träna och dessutom både lämnar och hämtar barnen så är du i balans för att det är vad du önskar få in i din vardag. 

En känsla av att vara ostadig

Jag tror jag gått i de här tankarna ett tag för att jag det senaste känt den konstiga känslan av att vara ostadig. Som om fötterna inte riktigt står på marken. Jag har reflekterat över detta och kommit fram till att det är för att jag har flera spridda uppdrag för tillfället och det drar mig åt flera håll samtidigt. Samtidigt som jag har den känslan så känner jag mig ändå otroligt nöjd och tycker att mina pusselbitar faller på plats fint. Det där känns som motsatser till varandra och ändå är jag tillfreds med livet.

Så ja, det här med balans kan tänkas vara krångligt men jag tror att om du är nöjd med hur du har det just nu så är det en balans i sig. Det kan vara upp och ner och nästan kaos men ändå känns det bra. Kanske lägger vi lite för mycket tanke vid att balans ser så harmoniskt ut.

Dela gärna med dig av hur du tänker kring balans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *