är något jag lever kan man säga. Jag tycker allt ska firas för varje framsteg du gör är värt något. 

Jag firar ofta

Jag firar ofta. Det behöver inte vara extravagant men jag vill att det jag gör ska bli uppmärksammat. Jag vill att det jag tar mig för ska markeras på något sätt även om det enbart är för mig själv. Firandet behöver inte handla om uppnådda mål varje gång för helt ärligt, då kan det ta tid mellan firandena. Mål är inget jag uppnår dag direkt. 

Firandet handlar för min del alltså främst om att uppmärksamma att jag agerar. Det är ett sätt för mig att vara förankrad i verkligheten medan jag tar mig framåt mot visionen. Visionen är ju en bra bit bort så att hela tiden titta framåt så lång bort kan lätt bli nedstämmande. Visionen är ogreppbar även om jag har visualiserat den väl i mina tankar. Jag har varit där och känt på allt som händer i framtiden i mitt huvud men det är ju ändå inte på riktigt. Än.

Sker ofta i skymundan

Mitt firande sker oftast i skymundan från sociala medier och offentliga sammanhang. Jag firar med familjen eller med mina vänner. En skål på en middag som sedan drunknar i samtal om livet och skratt. Eller en bjudning specifikt för ett firarändamål men ämnet för firandet får en kort stund och försvinner även där in i samtal om livet och skratt. Mer än så behöver jag egentligen inte. 

Ofta sker firandet i ensamhet med en kopp nybryggt te. Jag skriver ner vad jag gjort i min Bullet Journal och sedan stannar det där i skrift. Jag kan återkomma till det när jag vill för att påminnas om alla steg jag faktiskt tagit. Det är så lätt att glömma i alla tankar om hur långsamt det går eller i tvivlet om min kapacitet.

Firar det som gick åt skogen

Vill du veta vad mer jag firar? Jag firar faktiskt när något går åt skogen också. Varför? Jo, för det är också ett steg. Ibland kan det som gått fel vara ett framsteg. Det ger kunskap att använda i framtiden. När det händer kan det vara svårt att se men senare blir det tydligt. Oftast handlar det om att jag tackat nej till ett uppdrag för att det inte känns bra i magen. Då firar jag att jag lyssnat på känslan och inte gått in i något som med största sannolikhet skulle få mig att må dåligt. Pengar är viktigt i livet men aldrig viktigare än mitt välmående.

Låt oss fira tillsammans

Men nu är jag lite trött på att fira i ensamhet hela tiden så jag tänker införa Sunday Celebration. Jepp. It’s a thing. På söndagar kommer jag uppmärksamma sådant som jag gjort och uppnått under veckan som har varit. På så sätt kommer de små stegen fram men då och då kommer det ju då även bli att ett helt mål firas. Det där jag jobbat på länge.

Du är välkommen att vara med. Jag kommer lämna utrymme för dig att berätta vad du har att fira denna veckan. Allt! Det lilla och det stora. Det är verkligen inget som är oviktigt i framstegens värld. Allt räknas.

Jag kommer lägga upp på Instagram, i stories, och där kommer du kunna läsa vad jag firar och det kommer finnas en box för dig att fylla i vad du firar. Följer du mig inte på Instagram än så är detta ett bra tillfälle att börja.

En tanke om “Det här med att fira

  1. Malin Lundskog says:

    Firandet i sig är grymt för välmåendet. Så fint att du tar upp det. Att fira är till och med en av formlerna för hälsosam framgång i min bok GLAD FRi STARK.

    HEJA DIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *