Jag är seg och trött och min fokustimme känns för tillfället inte anpassad till årstiden och därför har jag bestämt att det får bli mitt veckans fokus denna veckan. Jag tänker ge er en lite insyn i hur jag gör ändringar i min morgonritual så att den bättre ska passa för perioden som är framför mig. Förutom att det är mörkt och att det snart börjar bli riktigt kallt så ändrar vi dessutom klockan till helgen och jag vet att det kommer påverka mig massor. Det jag behöver är mer energi, hålla luckorna i planeringen och ge mig själv belöningar vid utförda mål/deadlines.

JUST NU KÖR JAG PÅ VANA

Just nu kör jag på bara av vana vilket är bra på alla sätt och vis men syftet med fokustimmen är att den ska ge mig mer än bara struktur. Jag vill känna mig peppad att sätta igång med dagen när jag är klar och just nu känns det inte riktigt så. Det behöver jag ändra på.

Min första timme på dagen ser just nu ungefär så här:

Jag går upp, sträcker lite på mig och sedan sätter jag mig och planerar dagen. Det gör jag i min Bullet Journal och det tycker jag verkligen om. Jag får ordning och får samtidgt vara lite kreativ. När jag är klar med det har jag den senaste tiden läst inom ämnet för boken jag skriver och jag tror faktiskt att det är här ett av felen ligger. Det räknas som arbete och därför ger det mig inte den boost jag önskar. När jag har läst klart börjar familjen att vakna och jag tar tag i morgonbestyren och fokustimmen är slut.

DAGS FÖR RENOVERING

Ja, ni hör ju. Just nu är jag inte något praktexempel direkt men jag tror att detta är lätt hänt när man låter en rutin bara gå av sig själv. Hur bra något än är så behöver det förnyas och ses över. Lite utvärdering då och då är inte så dumt. Så idag ska jag utvärdera min fokustimme och försöka sätta fingeret på vad jag ska ändra och efter det ger jag mig in i renoverings- och testfas.

LITE AV VAD SOM HÄNDER I VECKAN

Förutom att ni får följa med mig under min renovering av fokustimmen så kommer jag även bjuda på ett gästinlägg från en kvinna som berättar om sin morgon och vad hennes morgonrital gör för henne. Det inlägget tänker jag att ni får läsa på onsdag.

HÄR FINNS ATT LÄSA OM FOKUSTIMMEN

Om du känner att du inte är så väl insatt i det här med morgonritual och fokustimme så finns det gott om inlägg att läsa här i bloggen. Ja, och så finns såklart boken 5 AM är ingen tidpunkt. Det är en livsstil.

DELA GÄRNA MED DIG

Om du har en tanke eller erfarenhet från din morgon som du vill dela med dig av så skriv det i kommentaren eller skicka ett mejl till mig. Jag vill gärna läsa hur du gör. Och såklart, dela med dig av ditt veckans fokus. Här är några som redan svarat på min fråga på Instagram:

Mitt fokus är att hitta nya kunder.
√ Följa min kropps signaler även denna vecka men också revidera min fokustimme.
√ Nu blir det intervju-vecka och att sälja in ett par artiklar till.
√ Se över ordningen i min fokustimme.
√ Min fokus är att göra de tre sakerna jag skriver till mig själv och tacksamhet!

fokustimme

5 tankar om “Denna veckan ska jag renovera min fokustimme

 1. malin says:

  Mycket bra inlägg. Kul att höra att det kan gå upp och ner även för dig som är så duktig på detta. Jag känner att jag försöker ha en bra rutin och just nu är den också på renoveringsstadiet ; )

  Att följa en struktur gör att man får mer saker gjorda. Jag har planerat veckan i min ”Daily Greatness Business Planner” och det är så skönt när det är gjort.

  Malin Your Lifestyle Coach

  • Dorotea says:

   Renovering då och då är nyttigt kan vi konstatera 😀

   Självklart är jag inte perfekt i minia rutiner och planerande. Jag har också mina up and downs. Skillnaden är väl att jag oftast vet vad det är jag behöver göra.

   Gott att du har din vecka planerad. Då är det bara att köra nu.

 2. Pingback: Höstlov blir läslov och ja då blir mitt veckans fokus att läsa - dorro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *