När du har ett mål och en plan färdig är nästa steg att sätta igång med själva arbetet. Målet är precis som du vill ha det och du har en visuell bild av det. Det känns nästan som du redan är där. Planen löper över en längre tid med sina delmål och strategier. Det ser bra ut.

Då är den stora frågan hur du har det med verktygen? Har du kollat igenom förrådet och tagit fram de verktyg som är lämpliga för ändamålet? Är det saker du behöver eller är det du själv som är verktyget? Ska du börja springa så ta fram springskorna och ställ dem vid dörren. Ska du börja sälja en tjänst så träna din pitch framför spegeln. Skapa förutsättningarna för ditt projekt och din framgång.

[bctt tweet=”Den som vill utföra ett perfekt arbete måste först vässa sina verktyg.”]

Dock är det viktigt att inte låta det att dina verktyg kanske inte är optimala vara en anledning att skjuta saker på framtiden. Utan det handlar om att veta vad du behöver för att nå fram. Vissa saker kommer du ha längre fram och andra saker behöver du direkt. Ha koll på hur det ser ut med den saken. Skjuta upp ska du akta dig för. Låna av någon annan tillfälligt om det skulle vara så för det viktigaste av allt är att du kommer igång.

Att vässa sina verktyg handlar förutom de fysiska sakerna om:

  • att du är med på tåget.
  • att du är peppad.
  • att du har ditt mål i sikte och din plan klar för dig.
  • att du är redo för de motgångar du kan stöta på.
  • att du har glädjen med dig.
  • att de runt omkring också vet vad som gäller.
  • att du är ditt bästa jag.

Detta är inte allt utan vad du behöver vet du själv bäst.

Detta inlägg är det andra under temaveckan med citat av filosofen Konfucius. Hans tankar i mer modern tappning. Det handlar inte om hans filosofi utan om tankar kring några av hans kända citat.

verktyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *