Jag har hört många säga, och även mig själv, att tiden inte räcker till för att allt jag vill göra.

Det är inte riktigt sanningen. Tiden är den mest rättvisa valutan. Alla, oberoende av ålder, kön, status och så vidare har fått 24 timmar per dag till sitt förfogande. Det är inte tiden som är utmaningen det är hur du planerar för den.

Vissa saker går ju inte att ta bort för att frigöra mer tid till det jag vill göra. Jag måste och behöver äta och sova. Men jag tänkte fokusera på att ge tips för hur jag tänker kring att frigöra mer tid till det jag vill fylla mina dagar med. Tid med familjen, träning, tid för reflektion, jobba med mitt företag, inte planera varje sekund för att hinna med, kunna sätta mig spontant med en kopp te på balkongen och bara andas och njuta av livet.

  • Jag tittar sällan eller aldrig på tv, det har varit en stor tidstjuv för mig historiskt
  • Jag har full respekt för Dorotea som går upp 5 varje dag för en mer effektiv dag men det funkar inte för mig som trött småbarnsförälder. Jag är ändå inte effektiv på morgonen, så då passar jag på att mysa med lille sonen och lämnar ofta på dagis efter att vi ätit frukost, busat, gosat, och hunnit tagit det lugnt tillsammans. Bästa starten på dagen.
  • Jag skriver upp max 6 punkter vad jag ska göra idag, inte fler för då blir jag bara stressad. Men då blir jag fokuserad och produktiv.
  • Jag utnyttjar tid för träning även i samband med vardagsaktiviteter. Tåhävningar när jag borstar tänderna, armhävningar och knäböj när sonen leker i sandlådan och är nöjd, tar en extra promenad efter att ha lämnat honom på dagis. Cyklar eller springer istället för bil eller kommunaltrafik om jag måste iväg nånstans.
  • Vi storhandlar mat en gång i veckan och gör ofta storkok så vi inte behöver tillaga mat varje dag.

Det finns fler tips, men det viktigaste är inte hur jag gör. Det är att reflektera över vad DU vill fylla dina dagar med, vilka DINA tidstjuvar är och sedan vara medveten om hur du förfogar över dina dagar och påverkar det du kan för att komma till ett liv som gör dig glad och välmående. Inte bara på semestern när det finns oceaner av tid, utan även i vardagen.

Lycka till och jag önskar dig en fantastisk sommar!

LiLtraining-profilbildMaria Lavestedt Segeblad bloggar i vanliga fall på LilTraining.se. Maria är den personliga tränaren och hälsopedagogen som jobbar med att träna kvinnor under och efter graviditet, men även löpare till att bli snabbare, starkare och skadefria. I bloggen inspirerar hon dig till att få träningen till att bli en naturlig del av din vardag.

 

 

 

 

 Under sommaren 2015 får bloggen besök av 12 bloggare som alla skriver om olika saker men kommer att utgå från tidsaspekten. Tillsammans blir det en hel sommarbukett av tankar och erfarenheter som du kan ta del av. Håll utkik på tisdagar!

COLLECTIONS

En tanke om “Den mest rättvisa valutan

  1. Pingback: Alla som boostar denna sommar! | Cramer cramar om Kultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *